Obama: Soču olimpiskās spēles būs drošas

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

ASV prezidents Baraks Obama piektdien pārraidītā intervijā paudis pārliecību, ka gaidāmās ziemas olimpiskās spēles Krievijas Melnās jūras kūrortpilsētā Sočos būs drošas, lai gan atzinis, ka "vienmēr ir kāds risks", ka varētu notikt teroristu uzbrukums.

ASV ir "laba sajūta" par Krievijas īstenotajiem drošības pasākumiem, atzina Obama intervijā telekompānijai CNN, piebilstot, ka amerikāņiem, kas vēlas doties uz Sočiem, to vajadzētu darīt.

"Es viņiem teiktu, ka uzskatu, ka Soči ir droši, un ka tādos lielos starptautiskos pasākumos vienmēr ir kādi riski," norādīja ASV prezidents.

"Tomēr Krievijas varas iestādes saprot, kādas ir likmes. Tās saprot, ka ir iespējami draudi, un mēs koordinējamies ar tām," piebilda Obama.

Jau vēstīts, ka Soču tuvums nemierīgajam Krievijas Ziemeļkaukāzam un Gruzijas separātiskajai Abhāzijas republikai, kuras robeža ir vien trīs kilometru attālumā no olimpisko sacensību norises vietas, ir radījis līdz šim nepieredzēta mēroga drošības pasākumu ieviešanu.

Ziemeļkaukāzā bāzētie nemiernieki vēlas izveidot reģionā islāmistu valsti un ir solījuši izjaukt Soču olimpiskās spēles, lai kaitētu Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, kuram olimpiskās spēles ir ne tikai sportiskās varēšanas, bet arī politiskās Krievijas varenības apliecinājums.

Cilvēktiesību aktīvistu grupas savukārt ir brīdinājušas, ka drošības dienestu brutālā rīcība Ziemeļkaukāzā pirms olimpiskajam spēlēm, tostarp veicot masu aizturēšanas, varētu situāciju padarīt vēl sliktāku.

Spridzinātāji pašnāvnieki 29.un 30.decembrī sarīkoja sprādzienus Krievijas dienvidu pilsētā Volgogradā, kuros gāja bojā 34 cilvēki, kas tika uztverts kā brīdinājums par drošības riskiem olimpisko spēļu laikā.

Ziemas olimpiskās spēles Sočos notiks no 7. līdz 23.februārim. 


Написать комментарий