Daugavpils titulēto infrastruktūras objektu nevar aizsargāt no vandālisma

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā paziņoja Daugavpils domes izpilddirektors Andrejs Kursītis, tam, lai uz ēku sienām un infrastruktūras objektiem nebūtu nesaskaņotu zīmējumu un uzrakstu, seko trīs dienesti – Komunālās saimniecības pārvalde, DzKSU un Būvvalde.

Tomēr, kā izrādījās, dienesti nespēj aizsargāt no vandāļiem arī tiltu, kurš Daugavpilī uzbūvēts ceļu pārvada Vidzemes iela – Piekrastes iela – A. Pumpura iela – Višķu iela un Latgales iela būvniecības projekta ietvaros, kuru Latvijas Būvnieku asociācija ir atzinusi par labāko 2011. gada inženierbūvi.

Turklāt atzīmēsim, ka Andrejs Kursītis acīmredzot aizmirsa minēt to, ka kārtību pilsētā nodrošina arī Municipālā policija, kura no pilsētas budžeta šogad saņems 917 543 eiro.

Atgādināsim, ka portāls Gorod.lv jau rakstīja par to, ka izbūves sienas jau sen ir apzīmētas. Tomēr, spriežot pēc fotogrāfijām, kuras ir uzņemtas pērnā gada maijā un šī gada februārī, pie tā, lai pienācīgā veidā uzturētu šo augstu novērtēto un dārgo objektu (izmaksas sastādīja teju 24 milj. latu), atbildīgie dienesti strādā ne visai aktīvi.

Runājot par situācijas kontroli ar video kamerām un ceļu pārvada saglabātību, par kuru nepieciešamību ziņoja Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns, tad, kā patlaban atzīmēja A. Kursītis, jautājums par kamerām netika izvirzīts. Turklāt A. Kursītis paziņoja: ja uzraksti atkal ir parādījušies, tie tiks aizkrāsoti. 

 



Написать комментарий