J.Pastars: Noziegumu skaita pieaugums Daugavpilī un reģionā nav vērojams

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēc Valsts policijas Latgales reģionālās pārvaldes priekšnieka Jura Pastara vārdiem, pēdējā laikā esot uzlabojusies kopējā statistikas pozīcija kriminogēnās situācijas jomā.

Šo informāciju J.Pastars paziņoja pirmdien, 3.februārī, notikušajā preses konferencē, atzīmējot, ka noziegumu skaita pieaugums Daugavpilī un reģionā nav vērojams un noziegumu skaits palicis iepriekšējo gadu līmenī.

Kopējā situācija esot stabila, kaut arī pastāv neliels noziegumu skaita pieaugums (līdz 5%), kas izveidojies sakarā ar vairāku epizožu kriminālprocesiem. Nedaudz samazinājies automašīnu zādzību skaits, toties pieaudzis laupīšanu un telpu, dzīvokļu un māju zādzību skaits.
Valsts policijas Latgales reģionālās pārvaldes priekšnieks paziņoja, ka smagu un sevišķi smagu noziegumu skaits esot samazinājies.

„Statistikas dati liecina, ka uz pusi ir samazinājies slepkavību skaits, tās visas ir atklātas, un tas apliecina, ka policijas darbinieki strādā kvalitatīvi.
Daugavpiliešus uztrauc, ka ir nedaudz pieaudzis laupīšanu skaits, taču jāatzīmē, lielākā daļa šo noziegumu ir atklāta.

Daudz pozitīvu rezultātu ir arī, izmeklējot automašīnu zādzības: tika aizturētas dažas noziedznieku grupas, kuri sagādāja problēmas pilsētniekiem un reģiona iedzīvotājiem. Tomēr gada sākumā konstatējām jaunus līdzīga veida noziegumus, un pie to atklāšanas tiek strādāts”, paziņoja J.Pastars.

Salīdzinājumā ar citām Valsts policijas reģionālajām pārvaldēm, Latgales reģionālā pārvalde ir labākā profesionālo un pieredzējušo kadru komplektācijas ziņā. Citos reģionos, piemēram, Kurzemes un Rīgas, vērojams pieredzējušo darbinieku trūkums.
Jāatzīmē, ka patlaban Latgales reģionālajai pārvaldei ir labākie noziegumu atklāšanas rādītāji valstī.


Написать комментарий