Uz energoefektivitātes paaugstināšanas darbu veikšanu divās Daugavpils novada skolās pretendē 23 firmas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka divas Daugavpils novada izglītības iestādes – Biķernieku pamatskola un Špoģu Mūzikas un mākslas skola – piedalījās Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) konkursā. 2013.gada decembrī tika izsludināti divi konkursi par nepieciešamo darbu veikšanu šajās izglītības iestādēs, tomēr konkursu rezultāti vēl nav zināmi.

Šajā sakarā Daugavpils novada domē notikušajā preses konferencē portāla Gorod.lv korespondents uzdeva jautājumus par konkursa gaitu. Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika situāciju komentēja šādi: „Patlaban visi pretendentu piedāvājumi ir izskatīti, trešdien un ceturtdien plānojam nosūtīt vēstules, lai precizētu dažas nianses. Tiklīdz saņemsim pretendentu atbildes un precizēsim visas neskaidrības, varēsim slēgt līgumus, tas varētu notikt jau šonedēļ”.

Daugavpils novada domes Attīstības nodaļas Projektu daļas projektu koordinatore Guna Smelcere paziņoja, ka 13 kandidāti pretendē uz būvdarbu veikšanu Špoģu Mūzikas un mākslas skolā – ēkas sagatavošanu rekonstrukcijas darbiem, ārsienu, cokola, bēniņu siltināšanu, durvju bloku nomaiņu, ieejas mezglu rekonstrukciju. Savukārt 10 pretendenti gatavi Biķernieku pamatskolas ēkā siltināt cokolu, fasādi, bēniņus, kā arī uzstādīt siltumenerģijas skaitītāju.

Atgādināsim, ka Biķernieku pamatskolas projekta kopējās izmaksas ir apmēram 150 tūkst. latu (vairāk nekā 210 tūkst. eiro), bet Špoģu Mūzikas un mākslas skolas projekta – apmēram 110 tūkst. latu jeb vairāk nekā 156 tūkst. eiro.

Daugavpils novada domes Attīstības nodaļas Projektu daļas projektu koordinatore izteica pieņēmumu, ka iepirkumu un līguma slēgšanas process varētu noslēgties tuvāko divu nedēļu laikā.


Написать комментарий