Polija maina attieksmi pret Ukrainas opozīciju

foto: foto.lu.lv
foto: foto.lu.lv

Polijas prezidents Broņislavs Komorovskis pauda nopietnas bažas par to, ka Ukrainā strauji pieaug nacionālisma kustības popularitāte. Kā teica Komorovskis, partija „Brīvība” tiecas uz tradīcijām, kuras rada poļiem satraukumu, un piebilda, ka partijai būtu sevi jāierobežo.

Polija: Partija „Brīvība” ir pretrunā ar mūsu valsts interesēm

Pēc Polijas prezidenta domām nacionālistiem jāatturas integrācijas Eiropā dēļ. Komorovskis atzīmēja, ka nav iespējams apvienot lozungu par integrāciju Eiropā un ksenofobijas lozungus, un nav iespējams saņemt Polijas atbalstu Ukrainas kursā uz Eiropu un turklāt propagandēt lozungus pret Poliju. Spriežot pēc tā, ko runā Polijas līderi, lozungi, kuri izskan Ukrainā no „Labā sektora” un „Brīvības” pārstāvjiem, nostādīja viņus nepieciešamības priekšā pārskatīt savas prioritātes. Tagad Polija ne stipri vēlas atbalstīt opozīciju, kurai ir nacionālistiski uzskati, – ziņo newsdaily.com.ua.

Vai Polija piešķirs politisko patvērumu Eiromaidānas aktīvistiem?

Polijas premjerministrs Donalds Tusks apstiprināja Polijas valdības pozīciju. Pēc viņa vārdiem valsts neieguldīs līdzekļus Ukrainas konfliktā: nevienā politiskajā spēkā vai atsevišķā politiķī. Polijas premjers uzsvēra, ka galvenais mērķis ir sniegt Ukrainai palīdzību. Un par pirmo soli uz šo mērķi Tusks uzskata politiskās vienprātības veidošanu, kuras mērķis ir atrisināt konfliktu demokrātiskā ceļā.


Написать комментарий