Bijušais KNAB šefs: Strīķe savulaik ignorējusi aizdomas par korumpētu ministru Dombrovska valdībā

foto: diena.lv
foto: diena.lv

«Viņa ir politiska ieliktene, intrigante un mele,» prasīts raksturot savas toreizējās darba attiecības ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja vietnieci Jutu Strīķi žurnālam Playboy norāda bijušais biroja šefs Normunds Vilnītis, kurš cita starpā atklāj arī, ka savulaik Strīķe ignorējusi aizdomas par korumpētu ministru bijušā premjera Valda Dombrovska valdībā.

Turpinājumā fragments no Playboy intervijas ar bijušo KNAB šefu:

«PLAYBOY: Bet sākumā jums taču bija labas attiecības, aculiecinieki stāsta, ka regulāri gājāt kopā pusdienās.

VILNĪTIS: Tas bija sākums. Tieši šie kopīgie gājieni uz kafejnīcu man arī pirmo reizi lika aizdomāties par to, ka varbūt šis te Žannas d’Arkas tēls ir tikai tēls. Tāds smieklīgs piemērs: ir kompleksās pusdienas, kurās ietilpst zupa, otrais ēdiens un kefīrs; mēs ejam, runājamies un seko darbības – kefīra vietā tiek paņemta tomātu sula, kas neietilpst kompleksajās pusdienās un maksā konkrētu summu, bet pie kases tiek izmests: tas ir sarkanais kefīrs, un nesamaksājot aiziets. Tie bija pirmie signāli, kas liecināja par cilvēka būtību un radīja jautājumus par to, kas tad ir šī cīnītāja starptautiskā mērogā? Nu, nav ne starptautiskā mēroga, ne cīnītājas.

PLAYBOY: Kurā brīdī jūsu attiecības sabojājās?

VILNĪTIS: Galīgs lūzums attiecībām iestājās brīdī, kad bija konkrēta informācija par, iespējams, korumpētu Valda Dombrovska valdības ministru. Strīķei šī informācija tikai nodota, lai viņa to atstrādā, taču viņa neko nedarīja.

PLAYBOY: Kurš bija šis ministrs?

VILNĪTIS: To es neteikšu. Šī informācija ir klasificēta, taču dokumentēta un ar visām rezolūcijām. Es tukšu nerunāju – tā tas bija. Un tajā brīdī sapratu, ka tas cilvēks nav tas, par ko izliekas.

PLAYBOY: Kāpēc jūs neko nedarījāt?

VILNĪTIS: Es tur neko nevarēju darīt.»


Написать комментарий