Video: Rupjības nopludinātā sarunā par aizkulišu cīņu Ukrainā apkauno ASV

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Kamēr Rietumvalstis un Krievija cenšas panākt sev vēlamo Ukrainas protestu iznākumu, eļļu ugunij pielējusi kāda tīmeklī publicēta tālruņa saruna starp Amerikas Savienoto Valstu valsts sekretāra vietnieci un ASV vēstnieku Ukrainā.

Sarunā, ko Rietumu mediji dēvē par Krievijas ierakstītu un nopludinātu, Viktorija Ņūlenda (Victoria Nuland) saka, lai Eiropas Savienība «iet dillēs». Diplomātisko skandālu izraisījusi tieši šī Ņūlendas rupjība, taču saruna arī atklāj, kuru no vadošajiem opozīcijas līderiem ASV vēlas redzēt pie Ukrainas stūres.

BBC vēsta, ka ASV nav noliegušas sarunas autentiskumu un Viktorija Ņūlenda, kura ir viena no ASV ārlietu resora vadošajām amatpersonām, ir atvainojusies par saviem komentāriem.

Savukārt Eiropas Savienības amatpersonas atteikušās komentēt ierakstu, ko tās nosaukušas par «nopludinātu iespējamo» tālruņa sarunu.

Reuters vērtē, ka ierakstu publiskošana uzskatāma par mēģinājumu diskreditēt Rietumvalstis, atainot Ukrainas opozīciju kā Rietumu marionetes un šķelt Briseles un Vašingtonas attiecības.

Lūk, nopludinātā tālruņa saruna (angļu valodā ar neoficiālu tulkojumu krievu valodā) starp ASV valsts sekretāra vietnieci Viktoriju Ņūlendu un ASV vēstnieku Ukrainā Džefriju Pjatu (Geoffrey Pyatt).


Написать комментарий