R.Strode: Jaunajā Revīziju un audita nodaļā jāstrādā bezpartijiskiem profesionāļiem, nevis tādiem, kuri strādāja iepriekš 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

6.februārī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas locekļi apmēram pusstundu lēma jautājumu par jaunās Revīziju un audita nodaļas izveidošanu, kurai tiktu pievienots Iekšējā audita dienests.

Kā ziņots, apspriešanas gaitā deputātiem bija radušies vairāki jautājumi par nodaļas struktūru un turpmāko darbību. Visai daudz jautājumu uzdeva deputāte Rita Strode.

Diskusija par nodaļas vadītāja darba pieredzi pārtapa diskusijā par personālijām. R.Strode atzīmēja, ka, ņemot vērā pašreizējo darba algu apmēru, pašvaldībai nebūs vienkārši atrast pieredzējušos profesionāļus.

Tāpat tika runāts par nodaļas darbinieku atbildību. Tiek plānots, ka viņu atbildība būs lielāka, nekā, piemēram, iepriekšējās Revīziju komisijas darbinieku atbildība.

„Spriežot pēc savas pieredzes varu teikt, ka Revīziju komisijas darbs bija ļoti politizēts. Katrs no komisijas locekļiem iegūto informāciju izmantoja savās interesēs un to dažādi interpretēja. Būšu pirmā, kas balsos pret politizētu Revīziju komisiju. Ja vēlamies saņemt objektīvu informāciju un rezultātus, nodaļā jāstrādā profesionāļiem, vēlams, lai viņi būtu bezpartijiski. Ar finansēm un perspektīviem projektiem saistītajos jautājumos nav jābūt politiskām ambīcijām”, atzīmēja R.Strode.

Diskusijas gaitā deputāte ierosināja noteikt, ka jaunās nodaļas vadītājam (kurš būs pilsētas mēra pakļautībā) jābūt bezpartijiskam. R.Strode piedāvāja izsludināt konkursu uz šo amatu, kurā neviena no partijām nevarētu izvirzīt savas kandidatūras, un darbā tiktu pieņemts profesionālis. Kā alternatīvu variantu deputāte piedāvāja, lai nodaļā strādātu cilvēki, kuri šobrīd veic auditus, bet kuri atteiktos no darbības kādā partijā. Abi ierosinājumi netika atbalstīti: J.Lāčplēsis atzīmēja, ka tā būtu diskriminācija.

„Jebkurā gadījumā nodaļā jāstrādā profesionāļiem, nevis tādiem cilvēkiem, kuri Revīziju komisijā strādāja iepriekš un kuru atskaišu pamatā bija emocijas, t.i., atskaites nebija profesionāli sagatavotas. Novēlu priekšsēdētājam izveidot profesionālu komandu: mazāk emociju – vairāk profesionalitātes. Un, kamēr atskaite nav deputātu apstiprināta, plašsaziņas līdzekļiem nav jāstāsta par starprezultātiem, šādās situācijās fakti tiek izrauti no konteksta, rodas dažādi minējumi”, atzīmēja R.Strode.

Savukārt Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka jautājums par informācijas, kas saistīta ar pašvaldības darbu, pieejamību esot diskutabls un atsevišķi apspriežams.
 


Написать комментарий

piekrītu un ceru ka uz šiem amatiem tiks rīkoti atklāti konkursi.Šobrīd izskatās ka Lāčplēša k-gs liek amatos savus paziņas un deputātu radus.Pilsēta maza un visi to redz. Kur ir solīta Lāčplēša kunga atklātība un caurspīdīgums lēmumos.