Eurostat: Latvijai otrs straujākais viesnīcu noslogojuma pieaugums ES

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Aizvadītā gada pirmajos deviņos mēnešos Latvijas viesnīcu un naktsmītņu noslogojums gada salīdzinājumā pieaudzis par četriem procentpunktiem, kas ir otrais straujākais palielinājums starp Eiropas Savienības (ES) valstīm, ziņo LETA, atsaucoties uz ES statistikas biroja "Eurostat" datiem.

2013.gadā laika posmā no janvāra līdz septembrim Latvijas viesnīcās un līdzīgās naktsmītnēs gultasvietas bija noslogotas 41% apmērā, kas ir nedaudz zem vidējā līmeņa.

Septembrī gada griezumā viesnīcu noslogojums Latvijā pieaudzis par 1,3 procentpunktiem līdz 38,7% naktsmītņu gultasvietu.

Vislielākais viesnīcu gultasvietu noslogojuma pieaugums gada griezumā apskatītajā laika posmā reģistrēts Grieķijā - par 14,6 procentpunktiem, turklāt valsts viesnīcu noslogojums bija 61,7% apmērā, kas ir trešais augstākais rādītājs.

Lietuvā viesnīcu gultasvietu noslogojums 2013.gada pirmajos deviņos mēnešos pieauga par 1,2 procentpunktiem līdz 37,9%. Bet Igaunijā viesnīcu noslogojums apskatītajā laika posmā palicis nemainīgs 46,2% apmērā.

ES vidēji viesnīcu gultasvietu noslogojums 2013.gada pirmajos deviņos mēnešos pieaudzis par 0,5 procentpunktiem līdz 46,4%.

Viesnīcu noslogojums apskatītajā laika posmā samazinājies septiņās ES valstīs, visvairāk Itālijā - par 2,2 procentpunktiem.
 


Написать комментарий