Daugavpils pilsētas domei neizdevās pārdot pussagruvušu ēku tās iepriekšējam īpašniekam: nāksies apmaksāt ēkas nojaukšanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes deputāti nolēma, ka pamesta māja, kas atrodas dzelzceļa aizsargjoslā un bojā pilsētas ainavu, jānojauc par pašvaldības līdzekļiem.

Atgādināsim, ka jautājumu par „dzīvojamās mājas 2,7 km”, Daugavpilī, nojaukšanu apsprieda Finanšu komitejas sēdē, kuras gaitā tika diskutēts par nepieciešamību nojaukt māju un iespēju pārdot to iepriekšējam īpašniekam – VAS „Latvijas dzelzceļš”.

Tika nolemts piedāvāt VAS „Latvijas dzelzceļš” iegādāties ēku par simbolisku cenu, tomēr uzņēmums atteicās to darīt. Pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis, komentējot šo faktu, atzīmēja, ka tik bagāts uzņēmums varētu rast iespēju iegādāties un nojaukt šo ēku.

„Dzīvojamā māja 2,7 km” atrodas dzelzceļa aizsargjoslā, tā ilgus gadus netiek izmantota un atrodas pussagruvušajā stāvoklī. Saskaņā ar teritoriālo plānu, ēkas kā dzīvojamās mājas renovācija nav iespējama, jo tā atrodas rūpniecības zonā. Šobrīd ēka ir vairāk nekā 100 gadus veca un atrodas sliktā stāvoklī.

Ēkas nojaukšana varētu izmaksāt apmēram 4 tūkst. eiro.


Написать комментарий