Aptauja: Sv.Valentīna dienu svin tikai katrs desmitais portāla Gorod.lv lasītājs

foto: bezvremenye.ru
foto: bezvremenye.ru

14.februāris – Svētā Valentīna diena – daudziem ir īpaši svētki, kad cilvēki pirmo vai kārtējo atzīstas mīlestībā.

Būdams pārliecināts, ka šos pasaulē populāros svētkus svin arī Daugavpilī, portāls Gorod.lv veica aptauju, kuras rezultāti liecina, ka Visu mīlētāju svētkus svin tikai katrs desmitais (37 respondenti) portāla lasītājs.

Savukārt vairākums aptaujāto – 28% - šodien Sv.Valentīna dienu svinēt neplāno, jo šie uzskata, šie svētki jāsvin tikai jauniešiem.

26% respondentu ir pārliecināti, ka Visu mīlētāju diena ir komersantu uzspiestie svētki, kuru mērķis ir pārdot savas preces vai sniegt pakalpojums. Komentējot aptauju, cilvēki minēja, ka dāvanu mīļotajam var pasniegt arī parastajā dienā.

Vēl 15% aptaujāto atzina, ka neizprot Visu mīlētāju dienas jēgu, jo pāriem ir savi nozīmīgi datumi. Daži portāla lasītāji šos svētkus salīdzināja ar Helovīnu, kuru daudzi uzskata par mūsu kultūrai neraksturīgiem svētkiem.

Tikai 3% respondentu dažādu iemeslu dēļ vairs nesvin šos svētkus, kaut arī agrāk 14.februāris viņiem bija īpaša diena.

6% portāla lasītāju tic īstai mīlestībai un Svētā Valentīna dienu uzskata par vēl vienu iespēju pastāstīt par savām jūtām.

2% aptaujāto svin šos svētkus, jo tā ir pieņemts, 2% šī diena nesen kļuvusi par īpašiem svētkiem, savukārt 3% respondentu vēl nav izlēmuši, ko darīs Sv.Valentīna dienā.


Написать комментарий