Pusaudze – pašnāvniece pati sevi apsmējusi 'Ask.fm', secina britu policija

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

 14 gadus vecā Lielbritānijas pusaudze, kura izdarīja pašnāvību pēc sarakstes Latvijā veidotajā sociālās saziņas vietnē "Ask.fm", lielāko daļu naidīgo komentāru nosūtījusi sev pati, secinājusi britu policija, ziņo britu mediji.

Izmeklētāji secinājuši, ka meitene interneta vietnē pati sev sūtījusi naidīgos un pazemojošos komentārus.

Britu meitene Hanna Smita 2013.gada vasarā tika atrasta mirusi savā guļamistabā pēc tam, kad interneta vietnē viņa anonīmi terorizēta, saukta par neglīteni un mudināta izskata dēļ izdarīt pašnāvību. Desmitiem anonīmu negatīvu komentāru, kas pēc viņas nāves atrasti viņas "Ask.fm" profilā, radīja aizdomas, ka kāds viņu apzināti terorizējis.

Meitenes vecāki notikušajā vainoja interneta vietni, pieprasot policiju izmeklēt notikušo, noskaidrot, kas pusaudzei sūtījis riebīgos ziņojumus. Policija tagad nākusi klajā ar secinājumu, ka mirusī pati sev rakstījusi šīs ziņas.

"Ask.fm" pāris dienas pēc meitenes nāves sacīja, ka 98% no ziņojumiem, kas sūtīti meitenei, nākuši no viņas datora IP adreses. Viņas vecāki šo versiju apšaubīja. Tagad, pēc izmeklēšanas secinājumiem, meitenes tēvs Deivids Smits britu medijiem sacījis – policijas izmeklētāji secinājuši, ka ziņojumi patiešām nākuši no meitenes datora IP adreses.

Jautāts, vai policijas secinājumi liecina, ka meitene pati sev sūtījusi naidīgos komentārus, tēvs atbildējis apstiprinoši.

Taču viņš turpinot uzskatīt, ka vainīgais ir kāds cits. "Es zinu, ka mana meita šajā vietnē tika terorizēta, taču es nevaru to pierādīt," medijiem pēc izmeklēšanas sacīja mirušās meitenes tēvs. "Es neticu, ka visas šīs ziņas viņa pati sev sūtīja," sacīja Deivids Smits. Viņš vēlējies no policijas atgūt meitas datoru un viedtālruni, lai veiktu pats savu izmeklēšanu, taču likumsargi tehniku nav atdevuši.

Jau vēstīts, ka skandāls ap "Ask.fm" raisījis plašas diskusijas Eiropā, dažās valstīs par lūgts vietni aizliegt. Nesen, pēc sarakstes šajā portālā, pašnāvību izdarījusi arī kāda pusaudze Itālijā.

 


Написать комментарий