Prezentāciju apmeklējušie pilsētnieki neatbalstīja maksas autostāvvietas ierīkošanu Daugavpils cietoksnī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 13.februārī, Daugavpils pilsētas domes Pilsētplānošanas un būvniecības departamentā notika būvniecības ieceres „Atklātā autostāvvieta Imperatora ielā 6A, Daugavpilī” prezentācija. Būvniecības ieceres ierosinātājs ir privātpersona.

Neskatoties uz to, ka būvniecības ieceres publiskā apspriešana sākās janvāra nogalē un, pēc firmas-projektētāja pārstāvja vārdiem, daudzi pilsētnieki par to interesējās, prezentāciju apmeklēja tikai divi pilsētnieki, pārējie klātesošie bija Departamenta darbinieki, firmas pārstāvji un žurnālisti.

Klātesošos pilsētniekus interesēja, vai autostāvvieta nebojās Cietokšņa vēsturisko ainavu, vai tajā būs videonovērošana, vai tiks apzaļumota teritorija, vai būs servitūta ceļš. Firmas pārstāve paziņoja, ka minētie jautājumi tiek risināti un izteiktie piedāvājumi noteikti tiks ņemti vērā.
Pilsētnieku pretenzijas bija saistītas ar iecerētās autostāvvietas tuvumā esošā sporta laukuma likvidēšanu. Pēc vietējo iedzīvotāju vārdiem, sporta laukums esot ļoti populārs – daudzi bērni spēlē futbolu un sporto.

Viens no iedzīvotājiem piedāvāja atzīt Cietoksni par gājēju teritoriju, salīdzinot to ar Kolizeju, kuru pat pussagruvušo apmeklē liels tūristu skaits.
Projektētāja – SIA „Ekkons projekts” – pārstāvis Vilhelms Locs pastāstīja portālam Gorod.lv, ka apspriešanas gaitā tika saņemtas 8 pozitīvas atsauksmes par autostāvvietas būvniecību.

„Tika izskatīti dažādi minētā zemesgabala izmantošanas varianti. Tie visi saistīti ar nepieciešamību ieguldīt līdzekļus un meklēt investorus, jo bez viņu palīdzības grūti kaut ko izdarīt. Tomēr nekustamā īpašuma īpašnieki šajā gadījumā ir ieinteresēti vēsturisko pieminekļu saglabāšanā Cietokšņa teritorijā. Priekšlikums atjaunot sporta laukumu tiks piefiksēts un nodots īpašniekiem, kuri noteikti ņems vērā vietējo iedzīvotāju un pilsētas vadības viedokli. Šis jautājums tiek risināts”, paskaidroja V.Locs.

Būvniecības iecere paredz autostāvvietas būvniecību, kurā varētu novietot 5 tūristu autobusus un 43 vieglās automašīnas. Tiek plānots arī labiekārtot teritoriju un izveidot infrastruktūru.

Daugavpils cietokšņa un Cietokšņa saglabāšanas un attīstības padomes pārstāvji prezentācijā nepiedalījās.
Jāatzīmē, ka patlaban Daugavpils cietoksnī ir aptuveni 6 bezmaksas autostāvvietas.



Написать комментарий