P. Dzalbe: Pastāv noteiktas vienošanās ar „Latvijas gāze” par iespējamo māju pārslēgšanu uz dabas gāzi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vēl pērnā gada vasarā Daugavpils vicemērs Pēteris Dzalbe paziņoja, ka DzKSU ir noteikts termiņš, lai atrisinātu jautājumu ar jauna konkursa rīkošanu par sašķidrinātās gāzes piegādi daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem. Portāls Gorod.lv atkal vērsās pie P. Dzalbes ar jautājumu par to, kā ir ar konkursu, jo, kā tika solīts, tā rezultātā gāzes cena samazināsies.

„Kas attiecas uz sašķidrinātās gāzes cenu, tas ir propāna un butāna maisījums, kurš atrodas kolektīvās tvertnēs, notiek sarunas ar jauno DzKSU vadību, lai uzņēmuma darbā viss būtu likumīgi. Uzņēmumam nav tiesību būt par starpnieku, ja tam šādas tiesības nav piešķīruši iedzīvotāji. Ja iedzīvotāji piešķir šādas tiesības un ieraksta to līgumā, uzņēmumam iedzīvotāju vietā jāveic iepirkums.

Līdz šim brīdim bija jābūt šādai situācijai: iedzīvotājiem pašiem bija jāsaņem pakalpojums un jānorēķinās ar „Latvijas propāna gāze”. Viņu vietā to darīja DzKSU, tikai tādēļ gāze ir tik dārga. Tagad sāksies izskaidrošanas darbs un īpašniekiem pastāstīs, kā viņiem jārīkojas šajā gadījumā, un kādas ir viņu tiesības.

Tāpat pastāv noteiktas vienošanās ar „Latvijas gāze” par iespējamo dzīvojamo māju pārslēgšanu uz dabas gāzi”, – paziņoja Pēteris Dzalbe.
Runājot par to, ar ko beidzās sarakste, kura pērn sākās starp DzKSU, domi un „Latvijas propāna gāze”, vicemērs atzīmēja, ka Patērētāju tiesību aizsardzības centrs un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija atbildēja: tā kā mājokļu īpašniekiem ir tiesības izvēlēties piegādātāju un pakalpojuma veidu, tad viņiem ir tiesības paņemt no īpašnieka nomā tvertnes un organizēt konkursu par sašķidrinātās gāzes piegādi.

„Pie šī jautājuma notiek darbs, situācijas risināšanā palīdzēs DzKSU, jo ne visi iedzīvotāji var tikt galā ar šo situāciju, un dažiem tas būtu izdevīgi”, – atzīmēja P. Dzalbe. Vicemērs piebilda, ka pārvaldīšanas līgums, kuru tagad piedāvā noslēgt DzKSU, paredz, ka visus jautājumus, kuri ir saistīti ar iepirkumiem un to vai citu pakalpojumu sniegšanu, palīdzēs risināt DzKSU, un šo palīdzību sauc par pārvaldīšanu.
 


Написать комментарий