J.Lāčplēsis: Siltumtrases ir kārtībā, tarifu varētu samazināt, pārejot uz šķeldas apkuri

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sakarā ar Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieka Pētera Dzalbes paziņojumu, ka, viņaprāt, līdzekļi, kurus pašvaldība iepriekš iedalīja daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem, labāk būtu jānovirza siltumtrašu sakārtošanai, portāls Gorod.lv vērsās pie pilsētas mēra, lai noskaidrotu, kādā stāvoklī ir maģistrālās siltumtrases un kādā veidā nākotnē plānots samazināt siltumenerģijas tarifu.

„Maģistrālās siltumtrases ir pietiekami labā stāvoklī, taču tiks piesaistīti līdzekļi un 2014.gadā tiks realizēti daži projekti, kuru ietvaros siltumtrases tiks nomainītas. Pateicoties ES fondu līdzekļiem, dažu projektu īstenošana tuvojas beigām.

Manuprāt, siltumenerģijas tarifu varētu samazināt, pārejot uz šķeldas apkuri un vietējā kurināmā izmantošanu. Pirmo šāda veida projektu PAS „Daugavpils siltumtīkli” realizēs SC-3, saņemta atļauja koģenerācijai. Drīz sāksim realizēt šo projektu”, paziņoja J.Lāčplēsis.

Pēteris Dzalbe piebilda, ka esot parakstīts līgums ar LIAA par triju gaisa trašu pārlikšanu Motoru, Ķieģeļu un Valkas ielās.


Написать комментарий