Daugavpils mērs: Aizņēmums uz 20 gadiem – papildus aizsardzība no līdzīgām SIA „Gādība” atstātajām „dāvanām”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Neskatoties uz kritiku, kas tika izteikta iepriekšējam Daugavpils pilsētas domes sasaukumam sakarā ar aizņēmumu ņemšanu uz 20 gadiem, pašreizējais Domes sastāvs turpina šo praksi.

Kārtējā Daugavpils pilsētas domē notikušajā preses konferencē žurnālisti atkal jautāja pilsētas mēram, kāpēc Dome turpina ņemt ilgtermiņa aizņēmumus un kāpēc uz 20 gadiem tika paņemts aizņēmums pirmsskolas izglītības iestāžu rekonstrukcijas pabeigšanai.

„Aizņēmums tiek ņemts, jo ES fondu līdzekļi pašvaldības budžetā nenonāk uzreiz. Bet mums jāapmaksā būvnieku darbs, un mums nav lielu apgrozībā esošo līdzekļu, tādēļ aizņēmums tiek ņemts gan finansējumam, kas vēlāk tiks saņemts no ES fondiem, gan pašvaldības līdzfinansējumam. Līdzekļi, kurus saņemsim no ES fondiem, tiks novirzīti aizņēmuma dzēšanai, aizņēmuma pamatsumma patiesībā netiks ņemta uz 20 gadiem. Mūsu līdzfinansējuma daļa (10-15%) tiks ņemta uz 20 gadiem. Tas atbilst amortizācijas laikam un ieguldītām investīcijām.

Turklāt minētais mehānisms sniedz papildus aizsardzību no „dāvanām”, kuras pilsēta saņēma no SIA „Gādība” un tās draugiem, kuru rezultātā ES nauda mums nebija pieejama. Ja netiktu paņemts aizņēmums uz 20 gadiem, mēs nevarētu nodrošināt pensionārus ar atvieglojumiem, bet skolēnus – ar brīvpusdienām. Patlaban esam pasargāti no sliktām dāvanām un saņemtā mantojuma”, paziņoja Daugavpils mērs.


Написать комментарий