Zinātnieki: vīriešus nevaldzina liela izmēra krūtis

foto: relax.ru
foto: relax.ru

Lielbritānijas Ņūkāslas universitātes zinātnieki veica pētījumu, lai noskaidrotu vīriešu un sieviešu ķermeņu izmērus, kuri it tuvi ideālam. Ar interaktīvās 3D programmas palīdzību abu dzimumu brīvprātīgie izvēlējās formas, modelējot pēc viņu domām, pievilcīgāko ķermeņa uzbūvi.

Eksperimentā piedalījās 80 sievietes un vīrieši vecumā līdz 20 gadiem. Dalībniekiem bija jāapraksta, kādas ķermeņa formas viņi uzskata par ideālām sev un savam partnerim. Speciālā 3D dizaina pielikumā brīvprātīgie modelēja pēc viņu priekšstatiem ideālo ķermeņa uzbūvi, bet pētnieki – noteica fiziskos parametrus (ķermeņa masas indeksu, krūšu, vidukļa un gurnu apjomu).

Rezultāti parādīja, ka gan jaunietes, gan jaunie vīrieši vēlas redzēt sevi un savu partneri sportiskus un muskuļainus. Gandrīz visas jaunietes ideālam sieviešu augumam izvēlējās lielas krūtis. Bet ideāls vīrietis sievietes acīs ir ar platiem pleciem, muskuļainu torsu un tievu vidukli (klasisko V veida figūru) un vidēju ķermeņa masas indeksu, – vēsta eurosmi.ru.

Stiprā dzimuma pārstāvji izteicās, ka vīrietim jābūt muskuļainām krūtīm un stiprām kājām. Pēc jauno vīriešu domām ideāla partneri ir slaida sieviete ar zemu ķermeņa masas indeksu un nelielām krūtīm. Tas ir, krūšu izmērs, kurš ir tik svarīgs rādītājs sieviešu acīs, izrādījās, ka vīriešiem tas nav neobligāts skaista ķermeņa nosacījums.

 


Написать комментарий