Dombrovskis: Taupības fāze ES jau ir aiz muguras

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Ne Latvijā, ne Eiropas Savienībā (ES) taupības pasākumi pašlaik nav prioritāri, jo šai fāzei valstis jau izgājušas cauri. Līdz ar to jādomā par ekonomisko izaugsmi un konkurētspējas paaugstināšanu, uzskata ekspremjers un pašreizējais Saeimas deputāts Valdis Dombrovskis.

Kandidējot uz Eiropas Komisijas prezidenta amatu, Dombrovskis koncentrējas uz ekonomiskās attīstības jautājumiem: «Kādā veidā no krīzes pārvarēšanas fāzes, kur Eiropas Savienība un eirozona pašreiz atrodas, nodrošināt ilgtspējīgu ekonomisko izaugsmi un jaunu darbavietu radīšanu.»

«Lielā mērā to var izdarīt, stiprinot Eiropas Savienības konkurētspēju, jo nevar uzturēt augstu labklājības līmeni, neuzturot augstu konkurētspējas līmeni. No šī viedokļa raugoties, krīze, ko esam piedzīvojuši Latvijā un Eiropas Savienībā, nav tikai fiskālā, budžeta deficīta krīze, tur ir arī konkurētspējas aspekti. Ja ar fiskāliem aspektiem mēs daudzmaz sekmīgi tiekam galā, tad konkurētspējas jautājumos vēl daudz kas jārisina,» intervijā Latvijas Radio sacīja Dombrovskis.

Ekspremjers īpaši akcentējis ES iekšējo tirgu, kā arī ES piedāvājumu attiecībā uz zinātnēm un inovācijām.

Dombrovskis otrdien, 18.februārī, oficiāli pieteicis savu kandidatūru Eiropas Tautas partijas (ETP) nominācijai Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amatam, vēsta LETA.

Jau ziņots, ka 15.februārī Vienotības dome nolēma izvirzīt Dombrovski kā ETP kandidātu EK prezidenta amatam.

Februārī tika atklāta ETP iekšējā kandidātu pieteikšana augstajam amatam. Lai iegūtu šādu nomināciju, nepieciešams saņemt savas nacionālās valsts partijas izvirzījumu, kā arī saņemt nomināciju no divām citām ES dalībvalstu partijām, kuras ir pārstāvētas ETP partiju grupās.

Dombrovska kandidatūrai atbalstu jau pauduši kolēģi no Lietuvas un Igaunijas.

Pagaidām pārējie oficiālie kandidāti ir ilggadējie ES politikas veterāni – 59 gadus vecais Žans Klods Junkers un 63 gadus vecais ES iekšējā tirgus komisārs Mišels Barnjē.

Plānots, ka 5.martā kandidātu pieteikšanās termiņš noslēgsies, dienu vēlāk partijas politiskā asambleja lems par to, kurus no kandidātiem piedāvāt partijas kongresam balsojumam, kas plānots 7.martā.


Написать комментарий