No olimpiešiem lielākā publicitāte Latvijā ir Martinam Dukuram

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Latviešu skeletonistam Martinam Dukuram, kurš Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja otro vietu, no Latvijas olimpiešiem ir lielākā publicitāte, liecina aģentūras LETA mediju monitoringa dati.

Laika posmā no šā gada 3.februāra līdz 17.februārim par Dukuru interneta resursos, nacionālajos un reģionālajos laikrakstos, kā arī nedēļas izdevumos atrodamas 395 publikācijas.

Visaktīvāk par Dukuru rakstījuši interneta mediji - divās nedēļās kopumā 275 publikācijas, nacionālie laikraksti Dukuram veltījuši 42 rakstus, bet reģionālie laikraksti - 60. Latviešu valodā rakstošie mediji Dukuram veltījuši 326 publikācijas, bet krievu valodā rakstošie - 69.

Lielākais publikāciju skaits par Dukuru bija 14.februārī, kad latviešu skeletonists veica pirmos divus braucienus. Šajā dienā mediji Dukura sasniegumiem veltīja 63 publikācijas. Savukārt 15.februārī, kad notika pēdējā cīņa par medaļām un Dukurs ieguva olimpisko sudrabu, mediji šim notikumam veltīja 44 publikācijas.

Tāpat visai liela publicitāte Soču olimpisko spēļu laikā bija Latvijas kamaniņu braucējam Mārtiņam Rubenim - viņam veltītas 368 publikācijas. Savukārt biatlonistam Andrejam Rastorgujevam un kamaniņu braucējam Andrim Šicam, kurš kopā ar brāli Juri Šicu olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu, Latvijas mediji veltījuši pa 324 publikācijām.

Pirmajās četrās ziemas Olimpiādēs pēc neatkarības atgūšanas Latvija palika bez godalgām, bet iepriekšējās divās jau tika gūtas trīs medaļas - pirms astoņiem gadiem Turīnā Mārtiņš Rubenis ieguva bronzu kamaniņu braukšanā, bet iepriekšējā Olimpiādē Vankūverā Martins Dukurs tika pie sudraba skeletonā, kā arī kamaniņu sporta divnieks Andris un Juris Šici izcīnīja sudrabu.


Написать комментарий