R.Eigims: Protesta mītiņš parādīs, vai pilsētniekus uztrauc Daugavpilī notiekošais

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, nākamceturtdien, 27.februārī, pie Daugavpils pilsētas domes ēkas plānots protesta mītiņš.

Pēc bijušā Daugavpils pilsētas mēra un pašreizējā Saeimas deputāta Riharda Eigima domām, kurās viņš dalījās ar portālu Gorod.lv, jebkurš protests tiek rīkots noteiktu iemeslu dēļ, cits jautājums, vai tas panāk pozitīvu rezultātu.

„Manuprāt, šīs akcijas rezultāts ir paredzams, un mītiņa dalībnieki neko nepanāks mums visiem zināmu iemeslu dēļ. Tomēr mūsu pilsētnieks ir pelnījis cieņu, jo ne katrs uzdrošinās pajautāt, kāpēc deputāti nepilda dotos solījumus.

Uzskatu, ka kādam no vadības noteikti jāiziet pie mītiņa dalībniekiem un jāpaskaidro, kāpēc solījums netiek pildīts. Pie cilvēkiem jāiziet pilsētas mēram vai viņa vietniekam, vai deputātam, kurš savulaik solīja pilsētniekiem atrisināt šo nopietnu problēmu.

Savukārt mītiņa dalībnieku skaits liecinās par to, cik ļoti pilsētniekus uztrauc Daugavpilī notiekošais.

Bez šaubām, šāda veida akciju dalībniekiem jāievēro noteikumi, bet, pēc manām domām, nav pareizi aizliegt uz plakātiem norādīt to deputātu vārdus, kuru dēļ cilvēki arī rīko mītiņu.

Deputāti pieņem lēmumu kopā, tādēļ visi ir par to atbildīgi. Vai viņi ir tik vāji vai nepārliecināti, ka baidās ieraudzīt savu vārdu uz plakāta vai lozunga? Runa nav par apvainojumiem, bet deputātiem jāieklausās tautā, kura viņus ievēlējusi”, uzskata R.Eigims.


Написать комментарий