Soči, 13. diena. Bez latviešiem, taču ar sešiem medaļu komplektiem

foto: sportacentrs.com
foto: sportacentrs.com

Olimpisko spēļu 13. diena aizritēs bez Latvijas sportistu dalības, taču uzvarētāji tiks noskaidroti sieviešu hokeja un kērlinga turnīros, kā arī milzu uzmanība tiks veltīta sieviešu daiļslidošanai, kurā šobrīd izveidojies vadošais trijnieks, kurā ietilpst pa vienai Krievijas, Itālijas un Dienvidkorejas pārstāvei.

Sieviešu hokeja turnīrā finālistes nav tās pašas pārsteidzošākās, proti, Kanādas un ASV izlases, kuras tikušās trijos no četriem sieviešu hokeja fināliem. Pēdējās trīs olimpiādēs triumfējusi Kanāda, kura izrādījās pārāka (3:2) arī savstarpējā grupu mačā Sočos. Savukārt ASV noteikti cer atkārtot savu Nagano panākumu, kad finālā Kanāda tika pieveikta ar 3:1.

Par trešo vietu spēkosies Zviedrija un Šveice, un ja skandināvu hokejistes pie olimpiskajām medaļām tikušas divreiz (2002. un 2006. gadā), tad šveicietes jau ar iekļūšanu pusfinālā sasniedza savu labāko olimpisko vietu.

Zviedrijas un Šveicas dāmas sagaida cīņas arī kērlinga laukumos, tiesa, ne savstarpējas. Šveice spēlē par trešo vietu mērosies spēkiem ar Lielbritānijas izlasi, bet zeltu sadalīs Zviedrija un Kanāda. Zviedrietēm šī būs iespēja trešo reizi pēc kārtas kļūt par olimpiskajām čempionēm, bet Kanāda centīsies atgūt 1998. gadā ieņemto olimpisko troni. Grupu turnīrā gan daudz labāk klājās kanādietēm, kuras uzvarējušas visos 10 Soču mačos, kamēr Zviedrija piekāpās ne tikai Kanādai, bet arī Ķīnai.

Daiļslidošanā sievietēm pēc īsās programmas izkristalizējies pirmais trijnieks, proti, Juna Kima (Dienvidkoreja), Adelina Sotņikova (Krievija) un Karolina Kostnere (Itālija), kuru rezultāti ir viena punkta intervālā. Ceturtajā vietā esošā Greisija Golda no ASV atpaliek jau par sešiem punktiem, bet krievu jaunā zvaigzne Jūlija Lipņitskaja ir piektajā vietā un no medaļas atpaliek par deviņiem punktiem.

Divus medaļu komplektus sadalīs arī frīstaila slēpotāji, attiecīgi vīrieši slēpošanas krosā un sievietes slēpošanas rampā. Tāpat norisināsies arī komandu sacensības ziemeļu divcīņā, kurā lēcieniem no lielā tramplīna sekos 4x5km stafete.


Написать комментарий