16.martā neļaus izmantot skaņu pastiprinošas iekārtas

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Pretēju viedokļu paudējiem 16.martā Rīgā būs liegts izmantot skaņu pastiprinošas iekārtas, ziņo LETA.

Savukārt biedrībai "Apvienība pret nacismu", kas 16.martā no pl.10:00 līdz 13:00 iecerējusi tiešā Brīvības pieminekļa tuvumā piketēt "pret "Waffen SS" veterānu glorifikāciju Latvijā", nāksies mainīt pulcēšanās vietu - pasākumam atvēlēts Brīvības laukums no pilsētas kanāla līdz Aspazijas bulvārim, pastāstīja Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzēvičs (GKR).

Radzēvičs piebilda, ka šos ierobežojumus pasākumu organizatori vēl var apstrīdēt tiesā.

Kopumā 16.martā plānoti četri pasākumi - biedrības "Daugavas Vanagi Latvijā" Limbažu nodaļa no pl.11:00 līdz 13:00 pieteikusi gājienu. Pēc piemiņas dievkalpojuma Doma baznīcā aptuveni 100 cilvēku dosies gājienā cauri Vecrīgai, lai noliktu ziedus pie Brīvības pieminekļa, godinot latviešu leģionāru piemiņu.

"Daugavas Vanagiem" pievienosies arī biedrība "Gustava Celmiņa centrs", kas atsaukusi savu atsevišķi pieteikto pasākumu pie "Laimas" pulksteņa. Vienlaikus Valērijs Oščenkovs Doma laukumā no pl.10:00 līdz 13:00 gatavojas rīkot piketu "pret "Waffen SS" veterānu glorifikāciju Latvijā".

Arī šajā gadījumā piketētājiem būs liegts izmantot skaņu pastiprinošas iekārtas. Radzēvičam par šādu pozīciju izdevies panākt vienošanos, norādot, ka Doma laukumā atrodas gan baznīca, kurā svētdien notiks dievkalpojums, gan Latvijas Radio ēka, kuras darbu trokšņi var apgrūtināt.

Biedrība "Paspēlēsimies" jau no pl.6:00 līdz 13:00 Brīvības pieminekļa apkaimē, ieskaitot piemineklim pieguļošo zaļo zonu Bastejkalnā un operas skvēra pusē, plāno izvērst informatīvu sanāksmi, lai atgādinātu par 1944.gada 16.martā notikušajām latviešu leģionāru kaujām. Pasākums pieteikts plašā teritorijā, taču iesniegumā Rīgas domei norādīts, ka tajā varētu piedalīties aptuveni 10 cilvēku.

Radzēvičs norādīja, ka viedokļu sadursmes, visticamāk, 16.martā būs, jo cilvēktiesības uz vārda brīvību paredz, ka pretēja viedokļa paudēji drīkst pulcēties viens otra redzamības un dzirdamības rādiusā.

"Viedokļu sadursmes būs, bet mūsu uzdevums ir nepieļaut fiziskas sadursmes, tāpēc pasākumus pēc iespējas nodalīsim telpā," norādīja Radzēvičs.


Написать комментарий