Marko Rotko mākslas centrs saņēma lielāku Kultūras ministrijas finansējumu, nekā bija plānots

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šā gada 6.martā Finanšu komitejas deputāti atbalstīja grozījumus Daugavpils 2014.gada budžetā, iekļaujot tajā 78 226 eiro, kurus Marka Rotko mākslas centrs saņēma kā valsts finansējumu vizuālās mākslas pieejamības nodrošināšanai Latgalē.

Marka Rotko mākslas centra mārketinga speciāliste Inga Goldberga pastāstīja portālam Gorod.lv, ka minēto finansējumu ministrija iedalīja, pamatojoties uz deleģēšanas līgumu, kas tika noslēgts pēc valsts 2014.gada budžeta pieņemšanas un minēto finansējumu izmantos, lai līdzfinansētu pasākumus, kuri iekļauti iestādes darbības plānā, - kursus, radošās darbnīcas, izstāžu rīkošanu, eksponātu pārvadāšanu utt. Minēto pasākumu organizēšana esot saskaņota ar Kultūras ministriju.

Inga Goldberga apstiprināja, ka saņemtais finansējums ir lielāks, nekā mākslas centrs cerēja saņemt, un tas nozīmē, ka nepilna gada laikā Marka Rotko mākslas centrs pierādīja, ka darbojas augstā līmenī.

Mārketinga speciāliste atzīmēja, ka mākslas centrs pastāvīgi piedalās dažādas programmās un projektos, kas ļauj piesaistīt papildu līdzekļus, lai nodrošinātu iestādes darbību un dažādu pasākumu rīkošanu.
 


Написать комментарий