Ukrainai gādā humāno palīdzību

foto: nra.lv
foto: nra.lv

Ukrainā nogādāta pirmā humānās palīdzības krava no Latvijas, un Latvijas Sarkanais Krusts (LSK) aicina turpināt ziedot Ukrainas nemieros cietušajiem.

Savukārt LSK Meklēšanas dienesta vadītāja Santa Braže saka – pēc palīdzības vēl nav vērsies neviens cilvēks, kuram būtu vajadzība atrast Ukrainā pazudušos tuviniekus, draugus vai paziņas.

Starp citu, pēc Zolitūdes traģēdijas Krimas sanatorijā piedāvāta rehabilitācijas iespēja traģēdijas upuriem, bet Rīgas domes Labklājības departamenta vadītāja Irēna Kondrāte norāda – palīdzību saprotamu iemeslu dēļ izmantot nevaram.

Rīdziniece Anna, kam Ukrainā dzīvo attāli radinieki un paziņas, stāsta – internets ir, mobilie telefoni ir, sazināties var saviem spēkiem. Radu puisis bijis iesaukts armijā, bet nu nedien, tāpēc ir cerība, ka viņu konfliktā neieraus, nav vairs militārpersona. Citi Annas paziņas dzīvo tālu no Kijevas, rīdziniece pieļauj, ka viņi tāpēc jūtas pasargātāki. Protams, par situāciju Ukrainā viņas ģimenē pārdzīvo, bet ko šeit, Latvijā, var iesākt? Tikai meklēt un analizēt informāciju, jo paši ukraiņi nebūt ne viennozīmīgi vērtē to, kas viņu valstī notiek.

LSK informē, ka 25. februārī no Latvijas Kijevā tika nogādāta humānās palīdzības krava protestu laikā Ukrainā cietušajiem. Pirmās kravas kopējais svars bija nepilni 565 kilogrami. Ziedojumu kopējā summa novērtēta ar 16 888,43 eiro. Šajā reisā uz Ukrainu aiztransportēts tas, kas nepieciešams pirmās palīdzības nodrošināšanai – šujamais un pārsienamais materiāls, statīvi šķidruma venozai ievadīšanai un citas medicīnas preces. Ukrainas Sarkanā Krusta biedrības Nacionālās komitejas ģenerālsekretāre Alla Habarova norādījusi, ka humānās palīdzības krava tiks nogādāta tieši tām slimnīcām, kurām šī palīdzība ir visvairāk nepieciešama.

Pagājušās nedēļas nogalē Ukrainai paredzētais ziedojumu apmērs LSK kontā bija sasniedzis 2518,83 eiro. Ziedotāji lielākoties ir fiziskas personas, un ziedojumu apmērs ir no 0,72 eiro līdz 100 eiro.


Написать комментарий