Daugavpils un novada māmiņas varēja piedalīties akcijā „Skaistuma diena”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 10.martā, un rīt, 11.martā, 18 daugavpilietes un 54 novada iedzīvotājas, kuras audzina bērnus ar īpašām vajadzībām, var piedalīties labdarības akcijā „Skaistuma diena”.

Daugavpils lietišķo sieviešu kluba „OLIVIA” valdes locekle Vasilisa Pudovkina pastāstīja portālam Gorod.lv, ka pēc labdarības akcijas Ziemassvētkos, kuras ietvaros tika sniegts atbalsts bērniem no maznodrošinātām ģimenēm, klubs nolēma iepriecināt arī sievietes, tā radās doma organizēt „Skaistuma dienu”.

„Visu organizatorisko darbu uzņēmās lietišķo sieviešu kluba „OLIVIA” locekles un skaistuma salons „Anastasija”, kura speciālisti piedalās akcijā.
Lai saņemtu informāciju par potenciālām akcijas dalībniecēm, griezāmies Daugavpils novada domes Sociālā dienesta vadītājas Annas Jegorovas. Sociālie darbinieki atsaucās uz mūsu lūgumu, palīdzēja iegūt informāciju.

Griezāmies arī pilsētas Sociālo lietu pārvaldē, bet diemžēl tur atbalstu nesaņēmām. Taču sazinājāmies ar sabiedrisko organizāciju „Akonit” Irēnas Platonovas vadībā un piesaistījām arī pilsētnieces.

Neskatoties uz to, ka pasākums notiek pēc Starptautiskās sieviešu dienas, tas solās būt ļoti pavasarīgs un skaists.

„Šodien akcijā piedalās 18 meistari no 12 Daugavpils skaistumkopšanas saloniem, tie ir augstas klases speciālisti, stilisti, kuri pārveido sievietes. Tās ir īpašas speciālistes, jo tas, ko viņas šodien dara, ir brīvprātīgais darbs, kuram viņas velta savu brīvo laiku.

Kāda 33 gadus veca akcijas dalībniece atzinās, ka šodien skaistumkopšanas salonu apmeklēja pirmo reizi, viņa bija tik priecīga, viņas acis mirdzēja, viņa bija ļoti pateicīga par šo iespēju. Šodien katra no akcijas dalībniecēm bija laimīga”, pastāstīja V.Pudovkina.

„Daugavpils novada domes Sociālais dienests jau ir pārliecinājies, ka lietišķo sieviešu klubs „OLIVIA” ir drošs partneris, kopā esam rīkojuši akciju pirms Ziemassvētkiem, tādēļ arī šoreiz viņus atbalstījām. Akcija „Skaistuma diena” ir neiedomājams pasākums, kas Daugavpils novada māmiņām bija ļoti nepieciešams. Nav noslēpums, ka laika un līdzekļu trūkuma dēļ ģimene, kurā aug bērns ar īpašām vajadzībām, bērnu nevar atstāt bez uzraudzības, tādēļ sieviete bieži vien nevar apmeklēt skaistumkopšanas salonu.

Protams, akcijā nevarēja piedalīties visas Daugavpils novada sievietes, kuras audzina bērnus ar īpašām vajadzībām, tādas novadā ir apmēram 80, jo dažus bērnus nevar atstāt vienus, bet mūsu sadarbība tiks turpināta, esam atvērti visiem piedāvājumiem, kuri nāk par labu mūsu iedzīvotājiem.

Sociālais dienests īpašu pateicību izsaka sievietēm, kuras brīvprātīgi strādā lietišķo sieviešu klubā „OLIVIA” – Olgai Maksimovai, Vasilisai Pudovkinai, Irinai Gorkinai, kuras organizēja šo pasākumu”, paziņoja Daugavpils novada domes Sociālā dienesta vadītāja Anna Jegorova.
Savukārt viena no akcijas atbalstītājām un frizieru darba organizētāja Marina Kopelova atzīmēja, ka frizieru un manikīra meistaru iesaistīšana akcijā nesagādāja grūtības, jo viņas izrādījās aktīvas personas: „Uzskatu, ka dzīvē ļoti daudz ir atkarīgs no mums pašiem, mums ne tikai jāsaņem, bet arī jādod. Man paliek ļoti skumji, kad dzirdu, ka cilvēki sūdzas, ka viss ir slikti, gribētos, lai viņiem kļūtu vieglāk, jo, daloties, pretī saņem vēl vairāk”.



Написать комментарий