Ārlietu ministrs aicina uzņēmējus meklēt jaunus eksporta tirgus Līča valstīs

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Ir nepieciešams diversificēt eksporta tirgu, turklāt vajadzētu apsvērt iespējas par sadarbības padziļināšanu ar tādām valstīm kā Apvienotie Arābu Emirāti, Bahreina, Saūda Arābija, Omāna, Katara, Kuveita, kā arī citām reģiona valstīm, uzskata ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Tiekoties ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LRTK) biedriem, lai diskutētu par ekonomiskās sadarbības un jaunu eksporta tirgu iespējām Līča reģiona valstīs, ārlietu ministrs atzīmēja, ka šobrīd Latvijai šis ekonomiski ir prioritārs reģions, ārpus tradicionālajiem Latvijas ārvalstu tirgiem.

Arī uzņēmēji, kuri pārstāvēja pārtikas, loģistikas, konsultāciju, farmācijas, agroķīmijas, kokrūpniecības, transporta, kosmētikas un citas tautsaimniecības nozares, norādīja, ka šim reģionam ir liels potenciāls uzņēmējdarbībai un sakaru veidošanai.

Rinkēvičs arī informējis par plānoto diplomātiskās pārstāvniecības atvēršanu Apvienotajos Arābu Emirātos šī gada pirmajā pusgadā, kas kalpos par atbalsta punktu uzņēmējiem, meklējot kontaktus šajā valstī.

Pašlaik ekonomiskā sadarbība un tirdzniecības apgrozījums ar Līča reģiona valstīm kopumā ir neliels un veido tikai 1,89% no Latvijas kopēja preču apgrozījuma, tomēr, salīdzinot ar 2012.gadu (1,24%), apgrozījums ir pieaudzis.

Šī ir ceturtā LRTK biedru diskusija ar ārlietu ministru. Iepriekšējās diskusijas bija par Latvijas uzņēmēju iespējām un interesēm Ziemeļāfrikā, Latīņamerikas un Āzijas reģionā.


Написать комментарий