Krimas un Krievijas amatpersonas sola ātru integrāciju

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Provizoriskie 16.martā referenduma rezultāti liecina, ka par pievienošanos Krievijai nobalsojuši 95,7% Krimas iedzīvotāju. Simferopolē notikušas plašas svinības par godu notikumam, bet Ukrainas valdība, Eiropas valstis un Amerikas Savienotās Valstis sola nekad neatzīt referenduma rezultātus.

Krievijas mediji ziņo, ka balsojums bijis likumīgs, bet Ukrainas un Rietumu prese uzskaita rupjus balsošanas pārkāpumus referendumā, kas noticis pēc Krievijas iebrukuma Krimā ap 21 000 krievu militārpersonu klātbūtnē.

Jau 16.marta vakarā Simferopoles centrālajā laukumā blakus Ļeņina piemineklim noticis svinīgs pasākums par godu referenduma rezultātiem ar prokremlisku politiķu uzrunām un salūtu, ziņo Ukrainas ziņu portāls Kyiv Post.

«Mums ir absolūti likumīgs referendums. Nekad neesmu redzējis likumīgāku notikumu,» no skatuves sacījis Krimas autonomās republikas parlamenta priekšsēdētājs Vladimirs Konstantinovs.

Ukrainas valdība un Rietumi solījuši referenduma rezultātus ignorēt un turpina pieprasīt Krievijai izvest karaspēku un ievērot Ukrainas teritorijas nedalāmību un valsts suverenitāti.


Написать комментарий