Dombrava: ES valstīm jāatsakās pārdot militārās tehnoloģijas Krievijai

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Saeimas deputāts Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK) intervijā portālam Mixnews.lv pauda pārliecību, ka saistībā ar dziedātāju konkursu "Jaunais Vilnis" Iekšlietu ministrijai vajadzētu iekļaut melnajā sarakstā vairākas Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pietuvinātas personas, kas plāno apmeklēt šo pasākumu.

Tāpat Dombrava norādīja, ka Eiropas Savienības (ES) valstīm jāpārtrauc militāro tehnoloģiju pārdošana Krievijai.

"Konkrēta Nacionālās apvienības pozīcija saistībā ar "Jauno Vilni" nav pieņemta, bet jāsaprot, ka pamatā šis jautājums ir Jūrmalas domes kompetencē. Viņi arī dod savu infrastruktūru pasākumu organizēšanai," sacīja Dombrava. "Mūsu Jūrmalas nodaļa un ievēlētie deputāti ir aicinājuši pārskatīt, vai šis tomēr nav tas gads, kad "Jaunajam Vilnim", iespējams, nevajadzētu notikt Jūrmalā."

"Līdz šim nav bijusi arī skaidra Jūrmalas domes pieeja, iznomāt Dzintaru koncertzāli "Jaunā Viļņa" organizatoriem principā bez maksas vai par ļoti nelielu samaksu," norādīja politiķis. "Mēs aicinātu Latvijas medijus šo pasākumu netranslēt un neatspoguļot."

"Ietekmes svira, kas pastāv Iekšlietu ministrijai un šoreiz noteikti būtu jāizmanto – iekļaut melnajā sarakstā atsevišķas Putinam pietuvinātas personas, kuras noteikti brauks uz "Jaunā Viļņa" pasākumu, ja tas notiks. Tā būtu valstiski korekta rīcība," uzsvēra Dombrava. "Ja mēs paši aicinām Eiropu būt aktīviem, tad visai dīvaini izskatītos, ja šie Putinam pietuvinātie cilvēki brauktu atpūsties un izklaidēties vienā no Latvijas lielākajām pilsētām."

"Eiropas Savienības sankcijas manuprāt uz "Jauno Vilni" atstās ļoti mazu ietekmi. Tāpat mazu ietekmi atstāja sankcijas pret konkrētām Krievijas personām. Drīzāk ES valstīm būtu jāatsakās no dažādu militāro tehnoloģiju piegādāšanas Krievijai, kas vēl šī gada laikā paredzēts gan no Francijas, gan Vācijas un Lielbritānijas – sākot no vienkārši kaujas pistolēm līdz pat desanta kuģiem un militāriem helikopteriem. Tās būtu reālas sankcijas, ja ES valstis nepārdotu militārās tehnoloģijas agresorvalstīm," piebilda Saeimas deputāts.
 


Написать комментарий