Parubijs: Gatavojamies Krievijas uzbrukumam

foto: zn.ua
foto: zn.ua

Krievijas galvenais uzdevums attiecībā uz Ukrainu ir prezidenta pirmstermiņa vēlēšanu izjaukšana, ceturtdien paziņoja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Andrijs Parubijs.

"Viņi (Krievijas vara) turpina savu taktiku situācijas destabilizēšanai Ukrainā un šodien viņu galvenais uzdevums ir destabilizācija un prezidenta vēlēšanu nepieļaušana 25.maijā. Un ap to ir sakoncentrēti viņu plāni," sacīja Parubijs.

Viņš uzsvēra, ka pēc viņa rīcībā esošās informācijas, var apgalvot, ka "Krimai bija jābūt tikai pirmajam posmam ieiešanai Ukrainas teritorijā", ziņo LETA-KORRESPONDENT.NET.

"Nākamajam posmam bija jābūt astoņiem Ukrainas austrumu apgabaliem, kur tika plānots Krimai identisks scenārijs ar apgabala valsts iestāžu sagrābšanu, tā dēvēto tautas gubernatoru pasludināšanu, bet pēc tam vēršanos pie Krievijas ar lūgumu pēc palīdzības. Šim Krievijas plānam bija un ir nosaukums "Krievijas pavasaris"," paziņoja Parubijs.

Pēc viņa teiktā, Krievijas stratēģija rēķinājās ar to, ka Ukrainas austrumos un dienvidos ar prieku sagaidīs Krievijas spēkus, taču "labi sagatavotās protesta akcijas neguva masveida atbalstu austrumu un dienvidu apgabalos".

Turklāt pastāv ļoti liels militāra iebrukuma risks.

"Pēc mūsu rīcībā esošās informācijas, viņi iedarbinās arī nākamo plānu, kuram ir daudz politiskāka un ilglaicīgāka stratēģija Ukrainas vēlēšanu izjaukšanai. Taču mēs apzināmies, ka katru nakti, katru stundu var notikt uzbrukums Ukrainas kontinentālajai daļai. Un mēs tam gatavojamies," paziņoja Parubijs.
 


Написать комментарий