Gaidītāko luksus klases džipu top 3

foto: style.rbc.ru
foto: style.rbc.ru

Luksus klases automobiļu ražotāji lēni, bet pareizi ieņem džipu segmentu. Nesen par savu nodomu izveidot šādu modeli paziņoja Maserati, Lamborghini un daži citi ražotāji. Portāls style.rbc.ru uzzināja, kā attīstās luksus automobiļu zīmolu džipu izstrāde un sastādīja gaidītāko modeļu top 3.

Rolls-Royce izstrādā dizainu

Lielbritānijas zīmola Rolls-Royce pārstāvji pērnā gada oktobrī apstiprināja, ka kompānijai ir nodoms apliecināt sevi džipu segmentā. Šobrīd dizaineriem ir grūts uzdevums – izdomāt kaut ko, kas maksimāli atbilst zīmola garam. „Sports” un „praktiskums” nav vārdi, kuri parasti asociējas ar Rolls-Royce”, – domā kompānijas mārketinga un starptautisko pārdošanu nodaļas vadītājs Džulians Nešs. – Uzdevums, kuru jāatrisina mūsu dizaineriem ir koncepcijas izveidošana, kura atbilst zīmolam. Ja mums neizdosies radīt kaut ko no „īsta Rolls-Royce” kategorijas, tad nav nozīmes apgūt šo segmentu”. Kā tiks nosaukts modelis, un kad tas parādīsies tirgū, pagaidām nav zināms.

Bentley parādīja pirmo reklāmu

Kamēr Rolls-Royce speciālisti lauza galvu, kā jāizskatās jaunajam automobilim, viņu konkurenti no Bentley kompānijas jau publicēja pirmo sava džipa reklāmu un publiskoja dažas projekta detaļas. Bentley džipam tirgū jānonāk 2016. gadā. Tas būs aprīkots ar 6l W12 dzinēju, kuram sekos arī hibrīda piedziņas sistēma. Spriežot pēc reklāmas, modeļa ārējais izskats būtiski atšķirsies no EXP 9F koncepcijas, kuru Bentley parādīja Ženēvas autosalonā pirms diviem gadiem. Bentley dizaina direktors Lūks Donkervolke pastāstīja, ka dizaina projekts ir jau gandrīz gatavs. „Mēs grasāmies izveidot Bentley atlētisku un „muskuļainu”. Mūsu automobiļi ir pareizs spēka un elegances apvienojums”, – viņš paziņoja. Pēc Donkervolke vārdiem dizainā nebūs dekoratīvu elementu, kuriem nav utilitāras funkcijas. Aprīkot salonu ar 12 collu displeju iPad Bentley stilā kompānija nedomā – nav ko līst Mercedes S-Class teritorijā. „Mūsdienās var iegūt vēlamo arī bez ekrānu izmantošanas, it īpaši, ja pastāv tādi balss palīgi kā Siri”, – viņš paziņoja. Aptuvenā Bentley džipa cena sastādīs apmēram 230 tūkst. dolāru.

Aston Martin: džips uz Mercedes-Benz GL bāzes

Lielbritānijas automobiļu ražotājs Aston Martin arī domā ieiet džipu segmentā. 2009. gadā Ženēvas autosalonā tika demonstrēta Lagonda koncepcija, ar kuru bija jāsākas šīs markas atdzimšanai – Aston Martin nopirka tiesības uz to jau 1947. gadā. Tomēr vēlāk briti nolēma neražot šo zīmolu, bet vienkārši atstāt nosaukumu Lagonda nākamajam džipam. 2013. gadā Aston Martin paziņoja par nodomu noslēgt sadarbības vienošanos ar  Mercedes, lai izmantotu Mercedes tehnoloģijas. Nesen kļuva zināms, ka briti ir saņēmuši kredītu 272 milj. dolāru apmērā jaunās modeļu rindas izstrādei. Un par pirmo jaunumu var kļūt džips Lagonda. Mercedes-Benz koncerna vadītājs Dīters Cetše paziņoja, ka ir gatavs paplašināt sadarbību ar Aston Martin un atvērt britiem pieeju Mercedes platformai. Šādā gadījumā džips visdrīzāk tiks uzbūvēts uz  Mercedes-Benz GL bāzes.


Написать комментарий