Eiro vērtība sarūk līdz mēneša zemākajai atzīmei

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Piektdien eiro kurss pret dolāru saruka līdz mēneša zemākajai atzīmei pēc tam, kad jaunākie dati uzrādīja, ka patēriņa cenas sarukušas trīs Vācijas pilsētās, kā arī negaidīti samazinājusies Spānijas inflācija, raksta Businessweek.

Eiro vērtība saruka pret 11 no 16 galvenajām valūtām, tirgus dalībnieku vidū valdot runām, ka inflācijas bremzēšanās reģionā liks Eiropas Centrālajai bankai nākamnedēļas sanāksmē palielināt savus ekonomikas veicināšanas pasākumus.

Eiro vērtība pret dolāru saruka par 0,1% līdz 1,3723 dolāriem, pirms tam sasniedzot 1,3705 dolārus, kas ir zemākais līmenis kopš februāra beigām.

Pēdējo trīs mēnešu laikā eirozonas valūtas vērtība ir samazinājusies par 1,4%, kas ir otrs sliktākais rezultāts starp 10 attīstīto valstu valūtām, atpaliekot tikai no Kanādas dolāra. ASV dolāra vērtība ir sarukusi par 1,2%, bet Japānas jenas vērtība augusi par 1,9%.

«Inflācijas dati radīja vilšanos un palielina tirgus dalībnieku gaidas par iespējamo ECB likmes samazināšanu nākamnedēļ,» norāda Sumitomo Mitsui Banking Corp eksperti, piebilstot, ka amatpersonām gan netīk redzēt eiro tuvu 1,4 dolāru līmenim, tādēļ viņi mēģinās izteikties tā, lai kontrolētu tirgus gaidas.


Написать комментарий