J.Lāčplēsis paziņoja, ka pilsētas dome neplāno ņemt vērā pilsētnieku sūdzības par sliktu pilsētas apgaismojumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

7.aprīlī Daugavpils pilsētas domē kārtējās preses konferences gaitā portāls Gorod.lv lūdza pilsētas vadību paskaidrot pašvaldības lēmumu taupīt uz pilsētas apgaismojuma rēķina, samazinot apgaismojuma intensitāti un izslēdzot katru trešo lukturi, par ko pilsētnieki sūdzas, griežoties vietējos plašsaziņas līdzekļos.

Atbildot uz jautājumu, vai iespējams pārskatīt Domes lēmumu par elektroenerģijas taupīšanu vakaros, mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja:

„Pilsētnieki nav griezušies Domē ar sūdzībām par sliktu apgaismojumu. Šajā gadījumā var apgalvot, ka pilsētas apgaismojums ir viens no labākajiem valstī. Savukārt vietas, kurās nakts laikā no plkst.1:00 līdz 5:00 tiek taupīts, nav visapmeklētākās vietas. Sūdzību nav”, paziņoja J.Lāčplēsis.

Pilsētas mēra atbilde uz jautājumu, vai lēmums tiks pārskatīts, ja sūdzības tiks saņemtas, apliecināja, kāpēc pilsētnieki neredz jēgu griezties Domē:

„Protams, ka nē. Jādomā par efektivitāti. Ielas, kurās nav satiksmes, pilnībā netiks apgaismotas. Tiek saņemtas cita veida sūdzības, pilsētnieki sūdzas, ka nakts apgaismojums traucē gulēt un lūdz, lai tiktu ieslēgts tikai katrs trešais lukturis”, paziņoja J.Lāčplēsis.


Написать комментарий