Starptautiskā akordeonistu-solistu konkursa „Naujene 2014” ietvaros notiks slavenā krievu akordeonista koncerts

foto: masterclass.ru
foto: masterclass.ru

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka šonedēļ – no 8. līdz 11.aprīlim – Daugavpils novada Kultūras centrā (Dobeles ielā 30, Daugavpilī) notiks XII Starptautiskais mūzikas skolu un mūzikas vidusskolu akordeonistu - solistu konkurss „Naujene 2014”.

Jāatzīmē, ka konkursā piedalīsies mūzikas skolu un vidusskolu audzēkņi no 8 dalībvalstīm - Latvijas, Lietuvas, Polijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Serbijas, Bosnijas un Hercegovinas – 120 akordeonisti un 60 skolotāji.

Naujenes Mūzikas un mākslas skolas direktors Spodris Kačāns paziņoja portālam Gorod.lv, ka rīt, 8.aprīlī, plkst.18:00 notiks konkursa „Pasaules kauss” un konkursa „Pasaules trofeja” 1. prēmijas „Pasaules čempions” laureāta (2013) Aleksandra Kolomijceva koncerts (Sanktpēterburga).

Aleksandrs ir Nikolaja Rimska-Korsakova Sanktpēterburgas Valsts konservatorijas students (docente V.E.Orlova). Talantīgais akordeonists pastāvīgi papildina savu repertuāru ar krievu un ārzemju komponistu skaņdarbiem.

Zīmīgi, ka Aleksandrs uzstājas prestižās Sanktpēterburgas zālēs (Mariinskas teātra koncertzālē, Glazunova koncertzālē, Gļinkas Akadēmiskās kapelas zālē u.c.), Krievijas pilsētās, ārzemēs (Somijā, Vācijā, Čehijā, Ungārijā, Francijā, Itālijā, Beļģijā, Lietuvā). Daugavpils pilsētas un novada iedzīvotāji tiek aicināti izmantot šo iespēju un apmeklēt lieliska mūziķa koncertu.


Написать комментарий