Daugavpils pilsētas pašvaldība padarīs skolu sporta laukumus vēl pieejamākus pilsētniekiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, Daugavpils skolu renovācijas programmas ietvaros pie skolām labiekārtoti sporta laukumi.

To galvenais uzdevums ir nodrošināt normālu mācību procesu, kā arī saskaņā ar pilsētas pašvaldības vadības lēmumu sporta laukumus bezmaksas var izmantot arī tuvumā esošo mikrorajonu iedzīvotāji. Tiesa, šo iespēju izmanto tikai daļa pilsētnieku, jo daudzi par to nebija informēti. 

Pirmais vicemērs un izglītības jomas kurators Jānis Dukšinskis paziņoja portālam Gorod.lv, ka ir sagatavots Izglītības pārvaldes rīkojums, saskaņā ar kuru Daugavpils skolu direktoriem jāizstrādā sporta laukumu izmantošanas sistēma ārpus nodarbību laikā.

Pēc vicemēra vārdiem, runa ir par pilsētnieku iespēju izmantot sporta laukumu. J.Dukšinskis uzskata, ka šai informācijai jābūt pieejamai visiem daugavpiliešiem, jo līdz ar pavasari daudzi sāk aktīvi nodarboties ar sportu.

Plānots, ka visai nepieciešamai informācijai jābūt pieejamai uz sporta laukuma žoga, lai pilsētnieki zinātu, kādā laikā sporta laukums ir pieejams, pie kā jāgriežas, kādi dokumenti jāņem līdzi utt.

Pašvaldības pārstāvji cer, ka tas palīdzēs pilsētniekiem piekopt veselīgu dzīvesveidu, un šovasar viņi izmantos ne tikai iecienītos 9. un 13.vidussskolas sporta laukumus, bet arī objektus, kuri atrodas citos Daugavpils mikrorajonos.

„Daugavpils ir vienīga pilsēta valstī, kura ES projektu ietvaros skolu renovācijas programmās iekļāva sporta laukumu labiekārtošanu. Prieks, ka pašvaldība pierādīja valsts struktūrām, ka šādi laukumi ir nepieciešami un tagad mēs varam ar tiem lepoties un prezentēt viesiem.

Tas sekmē arī pilsētas sporta jomas attīstību, un skar veselības aizsardzības jomu. Ja negribat slimot, nāciet sportot uz skolu sporta laukumiem.

Protams, skola ir atbildīga par sporta laukuma stāvokli, tādēļ laukumu izmantošanas kārtība palīdzēs saglabāt tos pienācīgā kārtībā. Tāpat ceram, ka arī pilsētas jaunieši izmantos laukumus tieši sportošanai”, paskaidroja J.Dukšinskis.


Написать комментарий