Drošībnieki bloķējuši ieņemtās ēkas Doņeckā un Luganskā; brīdina, ka atklās uguni

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Ukrainas Iekšlietu ministrijas spēki ir ielenkuši prokrievisko separātistu ieņemtās valsts iestāžu ēkas austrumu pilsētās Doņeckā un Luhanskā, un ir gatavi reaģēt konflikta eskalācijas gadījumā, atsaucoties uz prezidenta administrācijas vadītāja paziņojumu, vēsta "Korrespondent.net".

"Uz šodienu jau divas diennaktis ir sagrābta Drošības dienesta ēka Luhanskā, to ir nobloķējuši speciālo uzdevumu un Iekšlietu ministrijas spēki. Doņeckā ir sagrābta apgabala administrācija, ko arī ir bloķējušas specvienības un milicija," par situāciju ziņo Ukrainas prezidenta administrācijas vadītājs Sergejs Pašinskis.

"Ja mēs neatradīsim tos vārdus, kas atļaus noregulēt situāciju mierīgā ceļā, tad likuma par cīņu pret terorismu un citu normatīvo aktu ietvaros šo problēmu risināsim iesaistīto tiesībsargājošo iestāžu kompetences līmenī," skaidro Pašinskis.

Tikmēr prezidenta administrācijas priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Senčenko aicina separātistus nolikt ieročus, pretējā gadījumā drošībnieki atklāšot uguni. "Ja viņi nenodos ieročus, tad specvienības saņems pavēli šaut," brīdina Senčenko.

Doņeckas mērs pirms tam paziņoja, ka separātisti ir nodevuši daļu sagrābto šaujamieroču.

Prezidenta administrācijas vadītājs iepriekš paziņoja, ka trūkst pierādījumu medijos izskanējušajai versijai, ka separātistus Doņeckas austrumos finansē oligarhs Rinats Ahmetovs.


 


Написать комментарий