Daugavpils Sporta pārvalde domei ieteica par augstiem sasniegumiem apbalvot sportistus ar īpašām vajadzībām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

15. aprīļa Finanšu komitejas, Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē deputāti izskatīja Sporta pārvaldes (SP) atskaiti par 2013. gada darbu un apsprieda pilsētas sporta jomas problēmas.

Kā paziņoja SP pārvaldes vadītājs Mihails Jenbajevs, iestādes budžets 2013. gadā sastādīja 1770324 latus, ieskaitot maksas pakalpojumus 292 177 latu apmērā. Pērn SP Sporta skolā nodarbojās 1 758 sportisti, bet dažādos pilsētas sporta klubos – 2 733 sportisti.

SP pārziņā ir 13 sporta bāzes, bet vecās sporta bāzes, kurām ir nepieciešami finanšu ieguldījumi, ir viena no sporta jomas problēmām. Katru gadu SP veic bāzu remontu, tomēr pilnīgai to sakārtošanai trūkst finansējuma, paskaidroja M. Jenbajevs, un piebilda, ka cer uz to, ka nākotnē pilsētā tiks uzbūvēts jauns vieglatlētikas stadions.

Vicemērs Jānis Dukšinskis atzīmēja, ka pilsētas sporta jomā problēmu pietiek – tās ir gan infrastruktūras, gan dažādu sporta veidu, gan augstu sasniegumu sporta, gan masu un bērnu sporta attīstības, gan senioru un cilvēku ar īpašām vajadzībām sporta problēmas.

Kā paziņoja Mihails Jenbajevs, pašvaldība materiāli stimulē sportistus par augstiem sasniegumiem Latvijas un starptautiskajā līmenī, tomēr pilsētā ir arī sportisti invalīdi, kuri arī sasniedz lieliskus rezultātus dažāda līmeņa sacensībās. Tādēļ Sporta pārvalde ierosināja izskatīt iespēju apbalvot ar naudas balvām arī sportistus ar īpašām vajadzībām.

Savukārt Jānis Lāčplēsis sēdes laikā palūdza SP līdz domes sēdei sagatavot informāciju par to, cik  pilsētas bērnu nodarbojas Sporta skolā, kā arī, cik bērnu nodarbojas no citām pašvaldībām.
 


Написать комментарий