Jauni Daugavpils uzņēmēji nevarēs saņemt Domes grantu uzņēmējdarbībai, kas saistīta ar intīma rakstura izklaidēm

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

15.aprīlī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas sēdē tika pieņemts kārtējais lēmums, kas ir saistīts ar grantu programmas „Impulss” īstenošanu.

Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins paskaidroja deputātiem, ka šī programma Daugavpilī tiks realizēta pirmo reizi, lēmumi par līdzekļu iedalīšanu no pilsētas domes budžeta un par ziedojuma pieņemšanu no bankas jau ir pieņemti, savukārt vēl jāapstiprina konkursa nolikums.

Līdzekļi tiks iedalīti jaunu uzņēmumu finansēšanai, kopējais programmas fonds sastādīs 50 tūkst. eiro, maksimālā granta summa, uz kuru var pretendēt viens projekts, ir 7 tūkst. eiro. Viens uzņēmējs var saņemt tikai viena projekta atbalstu. Tādējādi, pateicoties programmai, tiks atbalstīti 7 projekti.

Programmas dalībniekiem tiks izvirzītas noteiktas prasības. Pašvaldības atbalstu varēs saņemt tikai tie Daugavpils uzņēmēji, kuri faktiski darbojas Daugavpilī un ir reģistrēti mūsu pilsētā. Grantu programma paredzēta jaunu uzņēmumu (reģistrēti ne agrāk kā 2 gadus) darbības paplašināšanai un arī jauna biznesa uzsākšanai. Tāpat konkursā varēs piedalīties Daugavpilī reģistrētas fiziskās personas, kurām pēc finansējuma saņemšanas būs jāreģistrējas kā komersantiem.

Pēc V.Nadeždina vārdiem, pieteikumi dalībai šajā programmā tiks pieņemti līdz augusta beigām, septembrī-oktobrī pieteikumi tiks izvērtēti un tiks pieņemts lēmums par līdzekļu iedalīšanu.

„Redzēsim, vai komersanti būs ieinteresēti un cik kvalitatīvi projekti tiks iesniegti. Pēc tam lemsim, vai programma tiks realizēta arī nākamgad. Citās pilsētās šī programma tiek realizēta jau ilgu laiku, piemēram, Rīgā to realizē 6 gadus, Krāslavā – 2 gadus.

Līdzekļi tiks iedalīti tam, kas ir „aptaustāms”, - pamatlīdzekļiem, nemateriāliem aktīviem, minētos līdzekļus nevarēs novirzīt darba algām, konsultāciju pakalpojumiem, apgrozījuma līdzekļu iegādei. Projekts būs jārealizē gada laikā un pēc gada tiks novērtēta tā īstenošana. 80% no summas tiks izsniegti kā avanss, 20% - pēc visu atskaišu saņemšanas”, pastāstīja V.Nadeždins. 

Deputāts Aivars Broks lēmuma pieņemšanas gaitā uzdeva jautājumu par to, vai nevajadzētu noteikt ierobežojumus un precizēt, darbībai kādās jomās nebūs iespējams saņemt finansējumu, piemēram, paskaidrot, ka to nesaņems jomas, kas ir saistītas ar intīma rakstura izklaidēm un kas ir ar to domāts. Tika nolemts, ka šo punktu nav nepieciešams precizēt vai grozīt.

Deputāte Rita Strode jautāja, kāda uzņēmēju aktivitāte tiek gaidīta programmas ietvaros. V.Nadeždins paziņoja, ka informācija par programmu vēl nav plaši pieejama, bet jau ir saņemti 28 interesentu telefonzvani. Viņš atzīmēja, ka informācija par grantu programmu bija publicēta Domes mājas lapā un ziņu portālā Gorod.lv.

Savukārt pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka pēc ministrijas atsauksmju saņemšanas un pirms gala lēmuma pieņemšanas programmas nolikumā varētu tikt veikti grozījumi.


Написать комментарий