Putins paziņo, ka viņam ir tiesības nosūtīt karaspēku uz Ukrainu

foto: blogs.e-rockford.com
foto: blogs.e-rockford.com

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pavēstījis, ka viņam ir «tiesības» nosūtīt karaspēku uz Ukrainas teritoriju, taču viņš cerot, ka viņam «nevajadzēs šīs tiesības izmantot», ziņo BBC.

Ar šādu paziņojumu V. Putins nāca klajā Krievijas televīzijā drīz pēc sadursmēm Mariupolē, kur trešdienas naktī notika uzbrukums Ukrainas armijas bāzei un tika nogalināti trīs bruņoti kaujinieki.

V. Putins Krievijas televīzijā esot paudis, ka viņš cerot, ka krīze tiks atrisināta dialoga ceļā. Tāpat Krievijas prezidents pavēstīja, ka runas par Krievijas militārajiem spēkiem Ukrainā ir «muļķības» un kategoriski noliedza Krievijas saikni ar protestiem un bruņotiem, profesionālu kaujinieku uzbrukumiem reģionālo administrāciju ēkām Ukrainā un Ukrainas militārajai bāzei.

Tajā pašā laikā V. Putins atzina, ka Krievijas spēki aktīvi darbojās Krimas pussalā, kas pagājušajā mēnesī tika pievienota Krievijas teritorijai. Iepriekš Krievijas prezidents apgalvoja, ka maskētie bruņotie kaujinieki, kas piedalījās Krimas reģionālās valdības ēku ieņemšanā, esot bijuši «pašaizsardzības spēki».

«[Krievijas – red.] Federācijas Padome ir devusi prezidentam tiesības izmantot militāru spēku Ukrainā. Es ļoti ceru, ka tās nebūs jāizmanto un ka mēs esam spējīgi atrisināt aktuālās problēmas politiskā un diplomātiskā ceļā,» paziņoja V. Putins.

Viņš arī pauda, ka Kijevas valdība, kas ir «sagrābusi varu», runājusi tikai ar sevis ieceltajiem cilvēkiem reģionos, bet ne ar «cilvēkiem, kuriem uzticas vietējie».

Db.lv jau informēja, ka aizvadītajā naktī aptuveni 300 bruņoti separātisti uzbruka Ukrainas armijas bāzei pilsētā Mariupolē – Doņeckas reģiona dienvidu daļas pilsētā. Uzbrukums sākās, separātistiem metot degvielas spridzekļus armijas bāzes virzienā, uz ko Ukrainas militāristi atbildēja ar uguni, nogalinot trīs uzbrucējus. Sadursmē tika ievainoti 13 separātisti, bet 63 tika aizturēti. Tāpat tika konfiscēti ieroči, Krievijas operatoru saziņas līdzekļi un telefoni, pašlaik tiek skaidrota aizturēto separātistu personība, informēja Ukrainas iekšlietu ministrs Arsens Avakovs. Viņš arī norādīja, ka Iekšlietu ministrijas rindās zaudējumu nav.


Написать комментарий