Land Rover atcēla jaunās koncepcijas slepenību

foto: style.rbc.ru
foto: style.rbc.ru

Land Rover uzreiz iepriecināja ar vairākām jaunām ziņām. Pirmkārt, briti atcēla koncepcijas Discovery Vision slepenību. Otrkārt, pasludināja sadarbību ar Virgin Galactic.

Lielbritānijas zīmola Land Rover koncepcijas Discovery Vision reklāma jau bija atrodama interneta tīklā. Beidzot pienāca gaišais brīdis: dažas dienas pirms Ņujorkas autošova Land Rover atcēla šī prototipa slepenību. Koncepcija burtiski ir piebāzta ar modernām tehnoloģijām. Viena no tām ir „caurspīdīgs motora pārsegs”, pateicoties kuram ceļa attēls tiek projicēts uz vējstikla displeja. Atvērt un aizvērt durvis, ieslēgt un izslēgt gaismu un vadīt daudzas citas funkcijas var ar žestu pazīšanas sistēmas palīdzību. Smart Glass tehnoloģija ļauj izvadīt informāciju uz jebkuru automobiļa stikloto virsmu, pat uz panorāmas jumta, – ziņo style.rbc.ru.

Salons vairāk atgādina kosmosa kuģi. Automobilī pēc shēmas 2 + 3 + 2 ar komfortu var braukt 7 pieauguši pasažieri. Nepieciešamības gadījumā centrālās rindas sēdeklis transformējas par galdiņu, bet sānu sēdekļi maksimāli atvirzās uz priekšu. Aizmugurējās durvis atveras automobiļa kustībai pretējā virzienā, kas nodrošina maksimāli ērtu piekļuvi. Interjera apdarē ir izmantota āda Foglizoo H2O ar speciālu piesūcinājumu, kurš to aizsargā no ūdens un taukiem.

Pēc ārējā izskata koncepcija stipri atšķiras no modeļa Discovery 4. Siluets ir sportiskāks, bet līnijas un detaļas izskatās izliektākas. Arī saīsinātā virsbūves pārkare piešķir modelim kompaktu izskatu. Bet, kas atrodas zem motora pārsega, pagaidām ir mīkla.

Koncepcijas Discovery Vision demonstrēšana sakrita ar vēl vienu svarīgu notikumu. Zīmols Land Rover paziņoja par sadarbību ar Ričarda Bensona kompāniju Virgin Galactic, kura nodarbojas ar komerclidojumiem kosmosā. Zīmola automobiļi tiks izmantoti astronautu transportēšanai pa izmēģinājuma centra teritoriju Kalifornijas Mohaves tuksnesī un pa kosmodromu „Amerika” Ņūmeksikā. Tāpat Land Rover pārvadās pasažierus no termināla līdz kosmosa kuģiem.
 


Написать комментарий