Aprīlī strauji krities SC reitings

foto:
foto:

Aprīlī būtiski samazinājies partijas “Saskaņas centrs” (SC) reitings un pieaugusi partijas "Vienotība" popularitāte. Tā liecina jaunākie “Latvijas faktu” aptaujas dati.

Aprīlī populārākais politiskais spēks joprojām ir apvienība SC, tomēr tās reitings salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi sarucis par 4,6 procentpunktiem, liecina "Latvijas faktu" aptauja. Aprīlī par „saskaņiešiem” balsotu 16,8% vēlētāju.

„Latvijas faktu” vadītājs Aivars Freimanis skaidroja, ka SC elektorātā nav saprasta atsevišķu SC līderu neskaidrā pozīcija Krievijas un Ukrainas attiecībās.

Otra populārākā partija aprīlī ir "Vienotība" ar 16,1% atbalstu, bet trešajā vietā ir Zaļo un zemnieku savienība, kuru būtu gatavi atbalstīt 8,6% vēlētāju.

"Vienotības" popularitāte aprīlī salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi pieaugusi par 2,5 procentpunktiem, bet atbalsts ZZS samazinājies par 1,1%.

Par nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK Saeimas vēlēšanās aprīlī būtu gatavi balsot 6,3% vēlētāju, bet martā šo partiju atbalstīja 6,6% vēlētāju.

Pārējās partijas aprīlī nepārsniegtu 5% barjeru, kas jāpārvar, lai iekļūtu Saeimā.

                               Marts                                  Aprīlis

„Saskaņas centrs” 21,4%                                  16,8%

„Vienotība”              13,6%                                  16,1%

ZZS                          9,7%                                   8,6%

VL-TB/LNNK           6,6%                                    6,3%

26.04.2014 , 13:20

Madara Līcīte , LSM


Написать комментарий