Pateicoties ES projektam, no Rīgas uz Daugavpili varēs aizbraukt ar “Rotko vilcienu”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs saņēma finansējumu 3 projektu realizācijai, 24.aprīlī kārtējā pilsētas Domes sēdē deputāti atļāva mākslas centram pieņemt iedalītos naudas līdzekļus un organizēt projektos paredzētos pasākumus.

Pirmā projekta – „Laikmetīgās mākslas ekspozīcijas Rotko centrā” – realizācijai Valsts Kultūrkapitāla fonds iedalīja 9 tūkst. eiro. Šie līdzekļi tiks izmantoti, lai izdotu Markam Šagālam veltītu katalogu, organizētu dažas izstādes, apmaksātu apdrošināšanas izdevumus, kā arī organizētu pieredzes apmaiņas braucienus uz Rīgu un Vitebsku.

Otrā projekta – „Latvijas laikmetīgā glezniecība” – realizācijai Rotko centrs saņēmis grantu 7 500 eiro no „ABLV Charitable Foundation”. Līdzekļus izmantos kataloga izdošanai, 3 braucieniem uz Rīgu, kā arī materiāliem ekspozīciju veidošanai.

Vērienīgākais projekts – „No Rīgas uz Daugavpili Rotko vilcienā” – tiks finansēts no valsts budžeta. Projekta summa – 85 372 eiro. Finansējums tiks izmantots, lai organizētu konferenci „Abstraktais ekspresionisms – emociju valoda”, izstādes, lekcijas un ceļojošo izstādi „Digitālais un drukātais Rotko fenomens”. Tāpat tiek plānots iznomāt un aprīkot vilciena vagonu, kas kļūs par „Klusuma laboratoriju” un dažādu pasākumu rīkošanas vietu. Projekts paredz arī perfomances „Rotko iedvesmo” un koncerta rīkošanu.

Pasākumi trešā projekta ietvaros Daugavpilī notiks šā gada septembrī.


Написать комментарий