Zatlers: Krievija uzticēšanos sev ir zaudējusi

foto: piter.tv
foto: piter.tv

Krievija ar savu rīcību Ukrainā uzticēšanos sev ir ne tikai vājinājusi, bet pat zaudējusi, intervijā portālam Mixnews.lv atzina bijušais valsts prezidents, tagad Saeimas deputāts Valdis Zatlers.

"Šodien reālu militāru draudu Latvijai no Krievijas puses nav. Teorētiski šādi draudi var pastāvēt un tie pastāv," norādīja eksprezidents.

Zatlers atzina, ka vēl pirms pāris gadiem Krievijai varēja uzticēties, taču īsā laikā kaimiņvalsts šo uzticību ar savām darbībām sagrāva.

"Mūsu laimes, labklājības un drošības pamatā ir uzticība. Mums visiem ir jāatzīst, ka Krievija ar savu rīcību Ukrainā šo uzticību ir vājinājusi. Principā uzticēšanās Krievijai šobrīd nav, tieši tāpēc mēs runājam par šiem teorētiskajiem draudiem. Pirms pieciem gadiem un varbūt pat pirms gada šī uzticamība bija liela, ļoti liela," uzsvēra Zatlers.

Viņš atzina, ka cilvēkiem atmiņā vēl ir 70 gadus veci notikumi, tāpēc arī Krievijas darbības Ukrainā latviešus satrauc.

"Jārēķinās ar Baltijas valstu iedzīvotāju vēsturisko pieredzi – ar to cilvēku pieredzi, kas šeit piedzīvoja 1940.gadu. Protams, ka viņi ir jūtīgi pret jebkuru rīcību no Krievijas puses, kas to atgādina,"

"Latvija savas atjaunošanas 20 gados ir ļoti nobriedusi valsts. Mums var daudz kas nepatikt, bet mēs esam pārliecināti par savām vērtībām," piebilda Zatlers.
 


Написать комментарий