Deputāts V.Bojarūns apgūs latviešu valodu par nodokļu maksātāju naudu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes deputāts Vladislavs Bojarūns atbildēja uz portāla Gorod.lv rakstveida pieprasījumu, kurā bija jautāts, vai viņš, tāpat kā kolēģis Aleksandrs Samarins, plāno atteikties no iedalītiem līdzekļiem un uzlabot latviešu valodas zināšanas par saviem, nevis nodokļu maksātāju līdzekļiem.

Atgādināsim, ka 10.martā, kad tika pieņemts lēmums par 6 900 eiro iedalīšanu trīs deputātu (Jurija Zaiceva, Vladislava Bojarūna un Aleksandra Samarina) latviešu valodas apguvei, A.Samarins paziņoja, ka atsakās no pašvaldības līdzekļiem un valodas zināšanas uzlabos par savu naudu. Nedaudz vēlāk J.Zaicevs sociālajā tīklā paziņoja, ka neplāno atteikties no iedalītas naudas un valsts valodas zināšanas uzlabos par līdzekļiem no pilsētas budžeta.

Savukārt uzzināt par V.Bojarūna plāniem kādu laiku nebija iespējams, jo deputāts atteicās apspriest šo jautājumu. Atbildē uz mūsu rakstveida pieprasījumu deputāts atsaucas uz likumu, kas nosaka, ka, ja Valsts valodas centrs likumā noteiktajā kārtībā konstatē, ka deputāta valsts valodas zināšanas neatbilst Ministru kabineta noteiktajam prasmes līmenim, tas informē attiecīgās pašvaldības priekšsēdētāju un deputātiem jāpieņem lēmums par līdzekļu piešķiršanu valsts valodas apguvei. Vēstulē norādīts, ka V.Bojarūns neplāno atteikties no pašvaldības iedalīts naudas valsts valodas uzlabošanai.

Jāatzīmē, ka A.Samarins uzreiz paziņoja, ka neplāno uzlabot valsts valodas zināšanas par nodokļu maksātāju līdzekļiem un iesniedza attiecīgu iesniegumu.

Savukārt Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis, atbildot uz jautājumu, vai, pēc viņa domām, arī pārējiem deputātiem vajadzētu atteikties no nodokļu maksātāju naudas un valodas zināšanas uzlabot par saviem līdzekļiem, paziņoja, ka vienmēr var rast alternatīvus naudas izmantošanas veidus un diskutēt par to, ka naudu var izmantot labāk, bet šajā gadījumā pašvaldības pienākums ir izpildīt likuma prasības.
 


Написать комментарий