Debijs: Daugavpilī uzvar “Daugava”

foto: 7sport.lv
foto: 7sport.lv

Sestdien „Celtnieka” stadionā tika aizvadīts pirmais Smscredit.lv futbola Virslīgas Daugavpils derbijs. Tajā ar 1:0 uzvaru izcīnīja Daugavpils „Daugava”, ziņo Sporta pārvaldes portāls.

Iepriekšējo reizi Virslīgā divas Daugavpils komandas savā starpā tikās 2008. gadā, kad par labākās pilsētas komandas nosaukumu cīnījās „Dinaburg” un „Daugava”. Šoreiz laukumā devās Virslīgas jaunpienācēja BFC „Daugavpils” un „Daugava”.

Pirms spēles abās komandās bija nopietni sastāva trūkumi, jo bija gan diskvalifikācijas, gan arī savainojumi. Spēles pirmajās minūtēs nedaudz aktīvāki bija „Daugavas” spēlētāji, kas arī izpildīja vienu bīstamu sitienu, bet modrs vārtos bija Georgijs Čižovs. „Daugavpils” atbildēja ar vēl bīstamākiem uzbrukumiem – vienreiz pa vārtu pārliktni trāpīja Dmitrijs Klimaševičs, bet vienreiz uzdevumu augstumos bija vārtsargs Aleksandrs Vlasovs.

Otrajā puslaikā arvien vairāk bumbu kontrolēja „Daugava”, taču vārtu gūšanas momentu joprojām bija ļoti maz. Par spēles izšķirošo momentu kļuva 77. minūte, kad pēc stūra sitiena izpildes precīzi ar galvu sita Giorgijs Humarašvili, nodrošinot „Daugavai” uzvaru ar 1:0.

Uzvarētājiem tas bija jau ceturtais panākums pēc kārtas, pie tam visās spēlēs uzvarēts „sausā”.

Turnīra tabulā „Daugava” ar 12 punktiem ieņem ceturto vietu, bet „Daugavpils” ar septiņiem punktiem atrodas sestajā pozīcijā.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий