Zemāko līgumcenu konkursā par tramvaju piegādi Daugavpilī piedāvāja Krievijas kompānija

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

29.aprīlī tika atvērtas aploksnes ar pretendentu piedāvājumiem konkursā par tramvaju piegādi Daugavpilī ES projekta ietvaros.

Atgādināsim, ka pašvaldības AS „Daugavpils satiksme” 12.februārī izsludināja atklātu konkursu par tramvaju iegādi, aplokšņu atvēršanas datums tika pārcelts uz mēnesi, jo pretendenti izrādīja lielu interesi par konkursu un ārzemju ražotāji nebija paspējuši sagatavot piedāvājumus sakarā ar nepieciešamību iztulkot dokumentāciju.

Šoreiz konkurss bija sadalīts 3 daļās: A daļa – 8 četrasu vagoni, B daļa – 4 sešasu vagoni, C daļa – 2 četrasu vagoni. A daļā piedāvājumus iesniedza 2 uzņēmumi – SIA ,,SKINEST LATVIJA’’ (piedāvātā līgumcena ir 4 224 98 eiro bez PVN) un Atklātā akcionāru sabiedrība ,,Nacionālā Kontraktu Korporācija’’ (2 496 000 eiro bez PVN). B daļā piedāvājumus iesniedza Atklātā akcionāru sabiedrība ,,Nacionālā Kontraktu Korporācija’’ - 4 000 000 eiro bez PVN, Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz Spolka Akcyjna - 5 980 000 eiro bez PVN un SIA ,,SKINEST LATVIJA’’ - 5 532 720 eiro bez PVN. C daļā piedāvājumi saņemti no Atklātās akcionāru sabiedrības ,,Nacionālā Kontraktu Korporācija’’ (624 000 eiro bez PVN) un SIA ,,SKINEST LATVIJA’’ (1 056 246 eiro bez PVN).

AS „Daugavpils satiksme” valdes locekle Sabīne Šņepste pastāstīja, ka tagad Iepirkumu komisija izvērtēs visus saņemtos piedāvājumus un to atbilstību konkursa nolikumam. Viņa neizslēdz iespēju, ka konkursa rezultāti varētu tikt pārsūdzēti, sakarā ar ko par uzvarētāju varētu kļūt pretendents, kura piedāvātā līgumcena nav zemāka.

Zemākas līgumcenas visās daļās piedāvājusi atklātā akcionāru sabiedrība ,,Nacionālā Kontraktu Korporācija’’, kuras juridiskā adrese ir Maskavā, Krievijā. Minētā uzņēmuma līgumcenas ir daudz zemākas par citām piedāvātām, tomēr Iepirkumu komisijas locekļi pagaidām nekomentē, cik adekvātas ir piedāvātās summas, jo konkursa dokumentācija pagaidām nav izvērtēta.

Konkursa uzvarētājiem jābūt paziņotiem termiņā, kurā izteiktie piedāvājumi ir spēkā, t.i., 120 dienu laikā. Vagonu piegādes termiņš – 8 mēneši no līguma parakstīšanas dienas.

Jāatzīmē, ka tas ir ceturtais konkurss par tramvaju piegādi. Iepriekšējo konkursu bija uzvarējusi piegādātāju apvienība „Belkommunašs” un SIA „Agmen Consulting Bureau”, kura piedāvātā līgumcena bija 4 614 312 lati. Konkursa ietvaros bija sākusies tramvaju piegāde, tomēr jaunais Domes sasaukums nebija apmierināts ar vagonu piegādes termiņu un tehnisko specifikāciju. Līgums tika lauzts, vēlāk kļuva zināms, ka piegādātājs plāno griezties tiesā.

Pieņemot, ka šoreiz par uzvarētāju kļūs firma, kas piedāvājusi zemāko līgumcenu, iepirkuma summa sastādīs 7 120 000 eiro jeb 5 003 964,48 latus, t.i., būs augstāka, nekā iepriekšējā konkursa uzvarētāja piedāvāta summa, kuru Dome uzskatīja par pārāk augstu. Pat neņemot vērā C daļas summu, kas tika iekļauta gadījumam, ja pietiks līdzekļu, līgumcena sastādīs 4 565 414,78 latus, t.i., tikai par 100 tūkst. mazāk, nekā piedāvājums, kas iepriekš Domi neapmierināja.
 


Написать комментарий