DzKSU: Jauni ūdens starpības aprēķināšanas noteikumi disciplinē dzīvokļu īpašniekus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

29.aprīlī SIA „Daugavpils DzKSU” notikušajā preses konferencē žurnālistiem pastāstīja, ka jauni ūdens starpības aprēķināšanas noteikumi, saskaņā ar kuriem par to maksā tikai 4 dzīvokļu īpašnieku kategorijas, ļoti disciplinē iedzīvotājus: viņi cenšas savlaicīgi iesniegt skaitītāju rādījumus un uzstādīt ūdens skaitītājus.

SIA „DDzKSU” Abonentu nodaļas vadītāja Ludmila Fedosova pastāstīja, ka pēc grozījumu stāšanās spēkā ar uzņēmumu sazinājās ārzemēs dzīvojošie dzīvokļu īpašnieki, kuri izīrē dzīvokļus, tādējādi ūdens tiek patērēts. Aptuveni 80% no tiem, kuri mēdz izbraukt uz kādu laiku un kuri iepriekš par to nebrīdināja, tagad rakstiski informē uzņēmumu par savu prombūtni un nenonāk iedzīvotāju kategorijā, kura maksā par ūdens starpību.

„Pateicoties noteikumiem, iedzīvotāji sāka savlaicīgi iesniegt skaitītāju rādījumus, ziņo par savu prombūtni, seko verifikācijas termiņiem. Lai nešokētu cilvēkus ar jaunu ūdens starpības aprēķināšanas kārtību, šī informācija tika izplatīta ļoti aktīvi. Tomēr bija gadījumi, kad šī likuma nezināšanas dēļ dažiem dzīvokļu īpašniekiem tika aprēķināta lielāka summa, taču maksimālās summas nepārsniedza 100 eiro”, pastāstīja L.Fedosova.

SIA „DDzKSU” paziņoja, ka pamatkategorija, kura līdz ar grozījumu stāšanos spēkā maksā par ūdens starpību, ir dzīvokļu īpašnieki, kuri dažādu iemeslu dēļ neiesniedz skaitītāju rādījumus. Tāpat tas attiecas uz cilvēkiem, kuri palaida garām verifikācijas termiņa beigšanos. Savukārt ūdens starpības pārrēķina veikšanai jāsaņem 51% īpašnieku piekrišana, jo, noņemot ūdens starpību no viena dzīvokļa, tā jāsadala starp pārējiem.

Patlaban, ņemot vērā, ka cilvēki kļuvuši daudz disciplinētāki, ūdens starpības procentam jāsamazinās. SIA „DDzKSU” vadītājs Jevgeņijs Oļenovs paziņoja, ka ūdens starpības daudzums jau ir samazinājies: janvārī tas sastādīja 17%, bet marta beigās – 13%. J.Oļenovs paziņoja, ka iedzīvotāji pozitīvi vērtē jaunos noteikumus un uzskata par taisnīgu, ja par ūdens starpību maskā vainīgais, bet, ja tāda nav, maksā visi.

Tāpat SIA „DDzKSU” paziņoja, ka joprojām ir abonenti, ar kuriem nav izdevies sazināties un kuri maksās par visu dzīvojamās mājas ūdens starpību.

Atgādināsim, ka SIA „DDzKSU” no februāra piemēro grozījumus MK noteikumiem, saskaņā ar kuriem ir mainījusies ūdens starpības aprēķināšanas kārtība, un par ūdens starpību maksā 4 dzīvokļu īpašnieku kategorijas, ja šādu kategoriju nav – to sedz visi īpašnieki vienādās daļās.

No 2014.gada februāra ūdens starpība tiek aprēķināta sekojošo kategoriju dzīvokļu īpašniekiem:

-         kuri nav iesnieguši informāciju par ūdens skaitītāju rādījumiem vismaz trīs mēnešus pēc kārtas;
-         kuru atsevišķā īpašumā ūdens patēriņa skaitītāji nav uzstādīti;
-         kuri atkārtoti nav ļāvuši pārvaldniekam veikt savā dzīvokļa īpašumā esošo ūdens patēriņa skaitītāju pārbaudi, ja pārvaldnieks par šādas pārbaudes veikšanu rakstiski paziņojis vismaz nedēļu iepriekš, nosūtot paziņojumu uz dzīvokļa īpašuma adresi, kur ir plānots veikt skaitītāju pārbaudi;
-         kuru dzīvokļa īpašumā esošo ūdens patēriņa skaitītāju pārbaudē konstatēts, ka ūdens patēriņa skaitītāji ir bojāti, tie nav noplombēti, to plombējums ir bojāts vai tie nav verificēti trīs mēnešu laikā pēc verificēšanas termiņa beigām.

Gadījumā, ja dzīvojamā mājā veidojas ūdens starpība, bet tās iemesls neatbilst nevienam no norādītajiem kritērijiem, tā būs jāapmaksā visiem mājas iedzīvotājiem vienādās daļās.
 


Написать комментарий