J. Olenovs: Pašvaldības rīkojums par līguma laušanu ar uzņēmumu „Latvijas propāna gāze” netika saņemts

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā tikšanās ar žurnālistiem aprīļa beigās laikā paziņoja Daugavpils DzKSU vadītājs Jevgeņijs Olenovs, līdz šim brīdim uzņēmums nav saņēmis nekādus pašvaldības rīkojumus par līguma laušanu ar SIA „Latvijas propāna gāze”.

Portāls jau ziņoja, ka Daugavpils DzKSU martā rakstveidā paziņoja, ka pamatojoties uz 2004. gada līgumu par māju pārvaldīšanas deleģēšanu, uzņēmumam ir tiesības noslēgt sabiedrisko pakalpojumu sniegšanas līgumus vai pārtraukt to darbību. Tāpat vēstulē tika ziņots, ka Daugavpils pašvaldība nav izdevusi uzņēmumam rīkojumu lauzt līgumu, kurš ir noslēgts starp DzKSU un SIA „Latvijas propāna gāze”. Turklāt uzņēmums neplāno pārtraukt šī līguma darbību un veikt jaunu iepirkuma procedūru.

Tādējādi šobrīd DzKSU pozīcija paliek nemainīga, neskatoties uz to, ka Daugavpils vicemērs Pēteris Dzalbe jau pērn paziņoja, ka DzKSU ir piešķirts termiņš, lai atrisinātu jautājumu par jauna konkursa rīkošanu par sašķidrinātās gāzes piegādi daudzdzīvokļu māju iemītniekiem, jo pēc P.Dzalbes domām līgums tika noslēgts ar daudziem pārkāpumiem, bet tajā norādītā cena stipri „sit pa pilsētas iedzīvotāju kabatu”.

Jevgeņijs Olenovs, atbildot uz jautājumu par gāzes piegādi, kārtējo reizi paziņoja, ka Daugavpils DzKSU ir sabiedrība ar ierobežotu atbildību un saskaņā ar uzņēmuma Statūtiem, ja līgumu parakstīšanai ir nepieciešama kapitāla daļu turētāja piekrišana un apstiprināšana, uzņēmums to dara.

„Tai pašā laikā, ja uzņēmums konkursa rezultātā vai kaut kādā citā veidā izvēlas sev pakalpojuma vai kaut kādu materiālu piegādātāju, tā ir uzņēmuma lieta. Tikai pēc tieša kapitāla daļu turētāja rīkojuma mēs pārtraucam kaut kādu līgumu darbību. Uz šodienu nekādus rīkojumus par līguma laušanu ar SIA „Latvijas propāna gāze” uzņēmums nav saņēmis”, – atzīmēja J. Olenovs un piebilda, ka DzKSU kapitāla daļu turētājs ir pašvaldība, kuras priekšsēdētājs ir kapitāla daļu turētāja pārstāvis.

Principā J. Olenovs apstiprināja, ka līguma laušanai ar SIA „Latvijas propāna gāze” ir nepieciešams atbilstošs dokuments, kuru ir parakstījis pilsētas mērs.


Написать комментарий