Hodorkovskis: Ja Putinam nebūs pretestības, nākamais mērķis var būt Baltijas valstis

foto: ria.ru
foto: ria.ru

Ja Krievijas prezidenta Vladimira Putina uzsāktajam iebrukumam Ukrainā nebūs pretestības, par nākamo mērķi var kļūt Baltijas vai Balkānu valstis – saka Kremļa kritiķis Mihails Hodorkovskis, kurš 10 gadus pavadījis Krievijas cietumā.

"Domāju, ka, ja Ukraina vai Rietumu valstis neizrādīs nopietnu pretestību Putinam, par viņa nākamo mērķi var kļūt Baltijas valstis vai Balkānu valstis. Nešaubos, ka Lietuvas valdība to lieliski saprot un nesēž, rokas klēpī salikusi," Hodorkovskis teica intervijā laikrakstam "Lietuvos rytas".

Šobrīd savulaik slavenākais Krievijas cietumnieks, kurš brīvībā iznāca pagājušā gada decembrī, viesojas Lietuvā, kur tiekas ar šīs valsts vadību un medijos komentē politiskos notikumus pasaulē.

Runājot par Krievijas un Ukrainas konfliktu, viņš izteicies, ka "Putins un viņa pietuvinātie nedaudz kļūdījās un pārrēķinājās, taču tagad vairs nav kur atkāpties".

"Cenšoties iegūt Krimu un galu galā to arī tik viegli ieņemot, viņi jau vairs nespēj apstāties. Viņiem ir jāiet uz priekšu, lai gan ne Krimā, ne Ukrainā, kā to apgalvo Putina propagandisti, krievus neviens neierobežo," intervijā teica Hodorkovskis.

Viens no naftas koncerna "ЮКОС" akcionāriem tika arestēts 2003. gadā. Toreiz viņš bija viens no bagātākajiem cilvēkiem Krievijā un viens no nedaudzajiem Putina kritiķiem. Vēlāk viņa naftas koncerns tika sagrauts, bet magnāta atbalstītāji uzskata, ka Hodorkovskis tika sodīts par to, ka uzdrīkstējies finansēt Krievijas politisko opozīciju.


Написать комментарий