Mākslinieks O.Jansons pierādīja daugavpiliešiem, ka glezniecība ir lūgšanai līdzīgs dvēseles stāvoklis

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otrdien, 6.maijā, Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) abonementā notika mākslinieka Oskara Jansona personālizstādes „Glezniecība” atklāšana.

Oskars Jansons ir dzimis Rēzeknē, daudzus gadus dzīvo Daugavpilī. Spilgtākie bērnības iespaidi saistās ar Nautrēnu pagastā pavadīto laiku.

O.Jansons ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs. Dažus gadu desmitus piedalās izstādēs, eksponējot savus darbus ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās  robežām. Mākslinieka darbi atrodas Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja īpašumā, kā arī privātkolekcijās.

LCB atklātajā izstādē var apskatīt ap 20 mākslinieka darbiem – ainavas, klusās dabas, portretus.

Pēc O.Jansona domām, glezniecība ir lūgšanai līdzīgs dvēseles stāvoklis. „Kad cilvēks lūdzas, viņš ir patiess Dieva un sevis paša priekšā. Arī mākslinieks savos darbos ir pilnīgi atklāts”, uzskata O.Jansons.  

Mākslinieks ir pārliecināts, ka, uzsākot kaut ko darīt, jābūt labā noskaņojumā, ja kādu iemeslu dēļ nav iedvesmas un nekas nesanāk, jāpiesauc savs sargeņģelis un viss mainīsies.

Oskars Jansons glezno ar eļļas un akrila krāsām, uzskata, ka katrai no glezniecības tehnikām ir savas priekšrocības un nebaidās eksperimentēt.

Izstāde LCB abonementā būs apskatāma līdz 4.jūnijam.



Написать комментарий