Zemessargi: Slavjansku ielenkušie kaujinieki nelaiž no pilsētas mierīgos iedzīvotājus

foto: ntv.ru
foto: ntv.ru

Slavjansku ielenkušie kaujinieki nedos iespēju mierīgajiem iedzīvotājiem pamest pilsētu, apšaudot viņu automašīnas, trešdien paziņoja pašaizsardzības spēku pārstāvis.

„Pilsēta ir aplenkta, turklāt mierīgos iedzīvotājus no tās nelaiž, nesen to mēģināja atstāt ģimene ar mazu bērnu, tomēr pa viņu automobili tika atklāta uguns, kā rezultātā gāja bojā vismaz divi cilvēki”, – paziņoja zemessargu pārstāvis.

Pēc viņa vārdiem posteņos ap pilsētu ir parādījušies „pagaidām nenoteikti cilvēki melnās formās”.

„Mēs varam pieļaut, ka tas ir „Labējais sektors”, tomēr pagaidām mums nav precīzu ziņu”, – viņš sacīja.

„Turklāt mums ir ziņas par artilērijas koncentrēšanu ap Slavjansku, par pozīcijas ierīkošanu šaušanai no zalves veida iekārtas „Grad”, – teica pašaizsardzības spēku pārstāvis.

Iepriekš Doņeckas apgabala administrācija paziņoja par 8 bojā gājušajiem un 16 ievainotajiem Ukrainas varas iestāžu soda operācijas rezultātā Slavjanskas rajonā, – ziņo vz.ru.

Atgādināsim, ka Doņeckas apgabala Slavjansku, kuru kontrolē pašaizsardzības spēki, ir aplencis Ukrainas karaspēks. Ar bruņu tehnikas, artilērijas un aviācijas atbalstu Kijevai padotie kaujinieki virzījās uz pilsētu. Zemessargi paziņoja, ka ar lieliem zaudējumiem ir izdevies apturēt Ukrainas specvienību virzību.

Dati par zaudējumiem abās pusēs atšķiras.

Pirmdien vietējās pašaizsardzības komandieris Igors Strelkovs paziņoja, ka saskaņā ar iepriekšējiem datiem 10 cilvēki gāja bojā apšaudes laikā, ieskaitot mierīgos iedzīvotājus, bet 20 – 25 cilvēki ir ievainoti.

Saskaņā ar Ukrainas Iekšlietu ministrijas datiem uzbrūkošā puse tad pazaudēja 4 nogalinātos un vairākus desmitus ievainoto. Nacionālās gvardes preses dienests ziņoja par vienu bojā gājušo un 7 ievainotajiem.

Ukrainas Iekšlietu ministrijas pārstāvji piebilda, ka aviācija ir iznīcinājusi zemessargu „bruņu vilcienu”, kuri savukārt notrieca Ukrainas kaujas helikopteru Mi-24.

Ukrainas Drošības dienesta vadītājs Viktors Naļivaičenko apgalvoja, ka no piektdienas Ukrainas armija Slavjanskā ir nogalinājusi „30 bruņotus zemessargus”.

Zemessargu pārstāvji šo informāciju noliedza.


Написать комментарий